Putin’in psikolojik problemleri var

Düzenleyen:
Putin’in psikolojik problemleri var

GÜNDEM Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Putin’in Suriye meselesinde ön plana çıkmaya çalışması için “Psikolojik destek almalı” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de çatışmaların durdurulması sürecinde kendisini çok ön plana çıkarmasına ABD’den ilginç tepki geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladırdı. Rusya liderinin Suriye’deki rolüyle ilgili soru üzerine Earnest, “Putin, Başkan Obama’dan daha fazla kişisel kredi almaya çalışıyor. Belki burada psikolojik terapi gerektiren bir sebep vardır. Fakat Başkan Obama kendi imajından ziyade daha çok ABD menfaatini dünya genelinde genişletmek ve Amerikan halkını güvenli tutmaya yoğunlaşıyor” dedi.
BREEDLOVE: RUSYA’YA SALDIRABİLİRİZ
ABD ordusunun Avrupa’daki komutanı General Philip Breedlove ise, Rusya’nın ABD için uzun dönemli bir tehdit oluşturduğunu, gerekirse Rusya ile “savaşıp kazanacaklarını” söyledi. Rusya’nın son yıllarda yeniden agresif tutum içine girdiğini belirten Breedlove, “Bu sebeple ABD ordusu Avrupa’da yeniden yapılanmalı. Rusya, özelikle Avrupa’daki coğrafi avantajı, gelişmiş denizaltıları ve silah sistemleri ile ABD’ye alan savunması yaptırıyor. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla Rusya’ya karşı caydırıcılık sergiliyoruz. Ayrıca gerekirse savaşıp kazanmaya hazırlanıyoruz. Bu ispat edilmiş hazırlığımız, caydırıcı mesajımızın esas parçasını oluşturuyor” dedi. Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi bir askeri duruş sergilenmesine ihtiyaç öngörmediğini kaydeden Breedlove, Rusya’nın ortak olarak görülmesi için artık çaba gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Breedlove, “Rusya hasım olmayı seçti ve ABD’ye uzun dönemli varlıksal bir tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE İLE ARAMIZ İYİ
Aynı zamanda NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı da olan Breedlove, “NATO perspektifinden Türkiye ile ilişkilerimiz nasıl?” sorusu üzerine “Türkiye’nin etrafında zor problemler var. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile inanılmaz bir işbirliği ve kişisel ilişki içindeyim. Müttefikimiz Türkiye ile askeri anlamda güçlü ve süregiden bir ilişkimiz bulunuyor” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...