Prof. Sancar’a Şeref Üyeliği Beratı verildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Prof. Sancar’a Şeref Üyeliği Beratı verildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Sancar, “Türkiye bilim alanında Amerika’yla yarışır duruma gelmelidir. Bu atalarımıza namus ve vicdan borcumuzdur” diye konuştu.

Türk Bilim Tarihi Kurumu (TBTK), Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’a “Şeref Üyeliği” Beratı verdi. Törende konuşan Sancar, Türkiye’ye ilk geldiğinde üzerinde Osmanlı tuğrası olan bir kravat taktığını hatırlatarak, “Selçuklu ve Osmanlı tarihimiz var. Türkiye onların devamıdır. Onlar bizim atalarımızdır” dedi. Kendisini Piri Reis’in torununun torunu olarak gördüğünü anlatan Sancar, haritayı sürekli cebinde taşıdığını dile getirdi. Sancar, Nobel’in Türkiye için dönüm noktası olarak görülmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Nobel almış Müslüman 3. bilim adamıyım. Bunu Amerika’da medya mensupları sormadan söyledim. Biz bilim yapmadık uzun zaman. Kurumlarımız inşallah bunu araştırır. Türkiye bilim alanında Amerika’yla yarışır duruma gelmelidir. Bu atalarımıza namus ve vicdan borcumuzdur” diye konuştu. TBTK’nın Kurucusu ve Şeref Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ise Sancar’ın Türkiye’nin sıkıntılı bir döneminde Nobel almasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Törene, Aziz Sancar’ın eşi Gwen Sancar da katıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...