Prof. Naci Görür’den çarpıcı Malatya açıklaması: 5,0'lık deprem sonrası görmeye başladım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Prof. Naci Görür’den çarpıcı Malatya açıklaması: 5,0'lık deprem sonrası görmeye başladım

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Malatya’daki 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, depremden önce göremediği fayı artık görebildiğini söyledi.

Deprem kuşağındaki Türkiye’nin muhtelif noktalarında son aylarda sık sık depremler gündeme geliyor. Özellikle Türkiye’nin doğu ve güneyi adeta beşik gibi sallanıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerde sarsılan Malatya’da o noktalardan biri.Malatya son birkaç gün haftada 5 büyüklüğünü gören depremlerle sallandı. Bugün de Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gelişmeler endişeyle takip edilirken ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür deprem sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BU FAYI DEPREM SONRASI GÖRMEYE BAŞLADIM”

Yeşilyurt yöresinde bir süredir depremler meydana geldiğine dikkat çeken Görür, bu fayı daha önce haritada göremediğini, ancak artık görebildiğini söyledi.  Görür, deprem olan fayın Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, doğrultu atımlı bir fay olduğunu kaydetti.

https://twitter.com/nacigorur/status/1694600075295531158?s=20

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Görür şunları söyledi;

“Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel.

YEŞİLYURT’TA KORKUTAN DEPREMLER

Malatya Yeşilyurt’ta bu ayın 10’unda 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde bir metruk bina yıkılmıştı. Bununda dışında herhangi bir olumsuz durum olmamıştı. Bugün ise Yeşilyurt ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası yerel sakinler kısa süreli panik yaşamıştı.

MALATYA 6 ŞUBAT’TA AĞIR YARA ALDI

6 Şubat'taki 2 şiddetli depremlerden etkilenen Malatya büyük yara almıştı. Kentte binlerce bina yıkılırken yine binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...