Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! “Adana'da daha büyük deprem mümkün"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! “Adana'da daha büyük deprem mümkün"

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıcı bir etki bırakan iki büyük deprem, Türkiye'ye tekrardan deprem gerçeğini acı bir şekilde hatırlatmıştı. Dün gerçekleşen Adana depremine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, bölgeye bir kez daha dikkat çekerek “Adana'da daha büyük deprem mümkün" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından binlerce artçı depremle sarsılan Türkiye, Adana'da dün gerçekleşen 5,5 şiddetinle depremle tekrardan kabus yaşadı. Prof. Dr. Naci Görür konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber'de yer alan habere göre, Jeolog Prof. Dr. Naci Görür aylar öncesinde TGRT Haber’de özellikle Adana'ya dikkat çekmişti. TGRT Haber’de Prof. Dr. Naci Görür, bir kez daha vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

"5 MİLYON TON TNT ETKİSİNE SAHİP"

Büyük depremlerin ardından açığa çıkan enerjinin tamamının yok olmayacağına dikkat çeken Görür, şunları söyledi:

“Enerjinin yüzde 20’sini ya kırılmamış faylara ya da komşu faylara transfer eder. 7 Şubat’ta meydana gelen depremden sonra Adana, Hatay ve Kıbrıs’a dikkat etmelerini söyledik. Bizim uyarımızdan 15 gün sonra Hatay’da 6.4 büyüklüğünde deprem oldu. Adana’da da dikkatli olunmasını söyledik. Dün böyle bir deprem oldu.

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! “Adana'da daha büyük deprem mümkün

Güneydoğu’da depremlerde 5 milyon ton TNT’nin patlamasına eşdeğer enerji açığa çıktı. Bu, değişik yollarla yok olurken bir kısmını Adana bölgesindeki komşu faylara transfer etti.  Adana’da biraz daha dikkatli olunması gerektiğin düşünüyorum. Bu büyük depremler bazı faylarda stres değişimine neden oldu. Kimi faylarda stres arttı, kiminde azaldı. Hem merkezi hem de yerel yönetimin bu konuda hassasiyet göstermesi ve evleri incelemesi gerekir.”

ADANA’NIN ZEMİNİ ALÜVYON! 

Görür, Adana bölgesinde daha büyük depremler üretecek fayların olduğuna dikkat çekerek “Adana’nın yerleşim bölgesi alüvyon. Haliyle depremin şiddeti daha fazla hissediliyor. Çük büyük binalar yapmamak gerekir. Adana, bağlı bahçeli, çok katlı olmayan binalardan olmalı” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! “Adana'da daha büyük deprem mümkün

"İSTANBUL’DA ZAMAN DARALIYOR! BU ŞEKİLDE KARŞILAYAMAYIZ“

İstanbul’da deprem bekliyoruz. Depreme hazırlanmadıkça zaman geçtikçe daha sıkıntılı durumlara düşeceğiz demektir” ifadelerini kullanan Görür, “İstanbul sıfırdan depreme hazırlanacak durumda değil, önemli şeyler yapıldı” diyerek şunları söyledi: “Ancak yapılanlar yeterli değil. Hükümet ile belediye el ele vererek, halkı da katarak bir seferberlik hayata geçirmeli. Vatandaş zengin değil, çaresizlikten binasından ayrılamıyor.

Rezerv alanlarına yeni binalar yapmak yerine prefabrik veya konteyner sistemi ile geçici ama konforlu yerleşim alanları yapsa ve çürük olan binalardaki kişiler buralarda misafir edilse ve o arada çürük binaları yapsalar daha iyi olur. Hem vatandaş rahat olur. Bu işin şakası yok. İstanbul depremini bugünkü yapı stoku ve alt yapı ile karşılarsak çok zarar görürüz. Hafife alınmasın ve öne çekilsin.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...