Prof. Dr. Naci Görür 'Her an deprem olabilir' diye uyardı! İstanbul'da en riskli yerleri sıraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Prof. Dr. Naci Görür 'Her an deprem olabilir' diye uyardı! İstanbul'da en riskli yerleri sıraladı

Gündem Haberleri  / Haber Merkezi

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da deprem olma ihtimalini yüzde 47 olarak açıkladı. ABD'li bilim adamlarının yaptığı son araştırmaları değerlendiren Görür, Avrupa Yakası'nın Asya'ya göre daha riskli olduğunu söyledi. Naci Görür, depremden en çok etkilenecek ilçeleri de tek tek anlattı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi önceden tahmin eden Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK'e konuk olan Görür, İstanbul'daki riskli yerleri tek tek saydı.

"DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜZDE 47"

Amerikalı uzmanların çalışmalarına değinen Naci Görür "Söylemlere göre 1999'dan sonra Marmara'da 7'den büyük bir depremin olma ihtimali yüzde 64 denildi. Bu sene birkaç ay önce bu çalışmanın revizyonu yapıldı, bu ihtimal yüzde 47 olarak ifade edildi. Bu gerçekten büyük bir oran; yazı tura bile atsanız yüzde 50 şans var. Gösteriyor ki deprem konusunda bizi rahat tutacak bir zaman yok. Her an İstanbul'da büyük deprem olabilir" diye konuştu.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

"AVRUPA YAKASI DAHA ÇOK ETKİLENECEK"

Prof. Dr. Görür, Avrupa Yakası'nın Asya'ya nazaran daha riskli olduğuna dikkat çekerek "Başlıca sebebi Avrupa Yakası'nın zemini çürük. Bu zemine deprem dalgaları girdiği zaman daha yıkıcı olacak. Asya biraz daha az etkilenecek. Özellikle Avrupa Yakası'nda kıyıdan ilk 10 metre içeriye girecek olan bant bölümünde depremin şiddeti fazla. Haliç'ten tutun Silivri'ye kadar denize kıyısı olan yerler risk altında. Bakırköy, Zeytinburnu vs. buralar afetten ciddi etkilenecek" dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serhat11 Aralık 2023 11:47

%47 çok yüksek kısaca her an olabilir demek

Emir11 Aralık 2023 11:45

Her fırsatta çıkıp uyarıyor ve yarın bir gün cidden başımıza gelecek çaresizce bekliyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...