Prof. Dr. Atıf Ural'dan acı haber! Hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prof. Dr. Atıf Ural'dan acı haber! Hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Atıf Ural hayatını kaybetti. Ural'ın vefat haberini Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk duyurdu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Prof. Dr. Atıf Ural'ın (80) hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cantürk,  Prof. Dr. Atıf Ural'ın vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün paylaşımı şöyle;

 "Üniversitemizin Kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Atıf Ural hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Kocaeli Üniversitesi mensuplarına başsağlığı diliyorum. Bıraktığı emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti 28.Dönem Milletvekili Prof Dr Sadettin Hülagü de Atıf Ural'ın vefatının ardından kişisel sosyal medya hesabından "Bir dönem birlikte mesai yaptığımız Kocaeli Üniversitemizin  kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Atıf Ural hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Kocaeli Üniversitesi mensuplarına başsağlığı diliyorum" mesajı paylaştı.

Prof. Dr. Atıf Ural'dan acı haber! Hayatını kaybetti

ATIF URAL'IN CENAZESİ NE ZAMAN?

Prof. Dr. Atıf Ural'ın cenazesinin yarın Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenen törenin ardından Ulaşlı Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Prof. Dr. Atıf Ural'dan acı haber! Hayatını kaybetti

ATIF URAL KİMDİR?

Prof. Dr. Atıf Ural, 25 Şubat 1933 yılında Erzurum’da doğmuştur. Galatasaray Lisesi'ni bitirmiş, 1959 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1962 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'nde bilimsel çalışmalar yapıp yüksek lisansını tamamlamış, 1970 yılında ise İTÜ'de doktorasını tamamlamıştır.

1959 yılında İTÜ Elektrik Fakültesi'nde asistan olarak görev yapmaya başlamış, 1970'te doçent, 1981 senesinde profesör olmuştur. Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde göreve başlamış, 1984'te dekan yardımcılığı ve elektrik mühendisliği bölüm başkanlığı görevini üstlenmiş, bölüm başkanlığını 1998 yılına kadar sürdürmüştür, ki bu dönem Yıldız Üniversitesi'nden adı geçen fakülte ayrılarak Kocaeli Üniversitesi kurulmuştur.

Prof. Dr. Atıf Ural'dan acı haber! Hayatını kaybetti

10 Kasım 1992 tarihinde Kocaeli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atanmış, 4 Kasım 1994'te seçimler sonucunda rektörlük görevine yeniden getirilmiş ancak 1998 seçimlerinin ardından birinci gelmesine rağmen atanmamıştır. 1994'teki seçimlerde de ilk başta YÖK listesine alınmamasına karşın YÖK’ün belirlediği listedeki isimler istifa edince yeniden rektör olarak atanabilmiştir. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçmiş ve 2000 yılında yaş haddinden emekli olmuş, bununla beraber 1999-2005 yıllarında Rektör Kemal Alemdaroğlu'nun danışmanlığını yapmıştır.

Akademisyenlik kariyerinden önce belli bir dönem özel sektörde elektrik yüksek mühendisi olarak çalışmıştır. Daha sonra akademisyenliği ile beraber 1985 yılında kısa bir dönem THY teknik danışmanlığı, 1985-1989 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, 1989-1997 yılları arasında İzmit Büyükşehir Belediyesi'nde, 1992-1995 yılları arasında Kocaeli Valiliği'nde teknik danışmanlığı ve 1994-1997 yıllarında İzmit Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. (ozgurkocaeli.com.tr)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, ozgurkocaeli.com.tr

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...