Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı?

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Ercan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ercan, Malatya ile Elazığ arasında bulunan Hankendi uygulama noktasında jandarma ekiplerince gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu gelişmelerin ardından “Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı?” gibi sorular gündem oldu. Peki, Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı? İşte detaylar…

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan gündem oldu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan neden gözaltına alındı sorusu merak ediliyor. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlamasının ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Peki, Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı?

Prof. Dr Ahmet Ercan kimdir, neden gözaltına alındı?

PROF. DR AHMET ERCAN KİMDİR?

1948 doğumlu olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Üniversitesi Jeofizik bölümünden mezun olduktan sonra ABD'ye giderek yüksek lisans yaptı.

2002'den 2004'e kadar Türkiye Jeofizik Derneği Kurumu Kurucu Genel Başkanlığı'nı yaptı. Ercan, 2002 senesinden beri eski Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Nidzara Zlatar ile evlidir. Çiftin iki çocuğu bulunuyor.

PROF. DR. AHMET ERCAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Ahmet Ercan twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Ercan, Malatya ile Elazığ arasında bulunan Hankendi uygulama noktasında jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Daha sonra Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ercan'ın işlemleri sürüyor. Prof. Dr. Ercan'ın işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...