Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist ailesine kavuştu: Orası bir yalan dünyası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist ailesine kavuştu: Orası bir yalan dünyası

GÜNDEM Haberleri  / AA

PKK darbe almaya devam ediyor. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim olan terörist ailesine kavuştu. Tekrar vatanına ve ailesine geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten terörist F.Ş. “"Tekrar vatanıma dönmek ve aileme kavuşmak çok güzel bir duygu. Bunun için çok mutluyum. Buradan o taraftakilere söyleyeceğim şey; sadece oranın bir yalan dünyası olduğu. Oradan kaçmak isteyen çok kişi var biliyorum" ifadelerini kullandı.

PKK/KCK’ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerine yönelik operasyonlarla huzur ve güveni tesis etmeye çalışıyor. Aynı zamanda Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında dağa zorla kaçırılan çocukların aileleriyle de görüşerek ikna etme faaliyetleri yürütüyorlar.

ÇALIŞMA 10 AY SÜRDÜ

Yürütülen çalışmalar sonucunda, 6 yıl önce terör örgütüne katılan 25 yaşındaki F.Ş'nin teslim olması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 10 ay süren bir çalışma yürüttü.

AİLESİYLE KAVUŞTU

Ailesinin ve ekiplerin ikna etmesi sonucu terör örgütünden kaçarak Habur Kara Hudut Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan F.Ş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde annesi ve babasıyla buluşturuldu.

Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist ailesine kavuştu: Orası bir yalan dünyası       Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist Gaziantep'te ailesiyle buluşturuldu.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Oğlunu karşısında görünce gözyaşları sel olan anne Hülya Ş., yavrusuna sarılarak "Yavrum, kurban olurum sana." deyip ellerini okşadı.

Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist ailesine kavuştu: Orası bir yalan dünyası

“ANLATTIKLARI HER ŞEYİN YALAN OLDUĞUNU ANLADIM”

Buluşmanın ardından F.Ş. AA muhabirine, terör örgütünün kendilerine söylediklerini, vicdanında sorguladığını ve tutarsızlıkları görünce kaçmaya karar verdiğini söyledi. Ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten F.Ş. şöyle konuştu:

"Anlattıkları her şeyin yalan olduğunu net olarak anladım. 2021 yılının ortalarında ailemle iletişime geçtim. Onlar bana 'Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bizimle her zaman irtibattalar.' diye söyledi. 'Seni onlarla görüştürelim.' dediler. Ben de öyle dahil oldum. Bana Etkin Pişmanlık Yasası'ndan bahsettiler. Ondan sonra terör örgütünden kaçmaya karar verdim ve kaçarak Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim oldum. Yani teslim olduğumda herhangi bir ön yargı ve olumsuzluk yaşamadım.” dedi.

Polisin ikna çalışması sonucu teslim olan terörist ailesine kavuştu: Orası bir yalan dünyası

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...