'Polisim' dedi, kapısına gitti: Onlarca altını alıp kaçtı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Polisim' dedi, kapısına gitti: Onlarca altını alıp kaçtı

GÜNDEM Haberleri

Osmaniye'de telefonda kendisini polis olarak tanıttığı İ.E.’nin, 19 tam, 28 yarım, 287 çeyrek ve 87 gram altınını dolandıran M.A. ve A.K., operasyonla yakalandı. Altınlar ise sahibine teslim edildi. 

Dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp milleti kandırmaya devam ediyor. Adres bu defa Osmaniye oldu. 

"ADINIZ TERÖR SORUŞTURMASINA KARIŞTI"

Merkez ilçeye bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oturan İ.E.’yi cep telefonuyla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Adınız terör soruşturmasına karıştı. Evinizde arama yapacağız. Evdeki altın ya da paralarınızı bize vermeniz gerekiyor. Bir arkadaşımız gelip, paraları sizden alacak” dedi.

19 TAM, 28 YARIM, 287 ÇEYREK VE 87 GRAM ALTINI KENDİ ELLERİYLE VERDİ

İ.E., kapıya gelen polis yelekli şüpheliye evdeki 19 tam, 28 yarım, 287 çeyrek ve 87 gram altını teslim etti. Bir süre sonra kendisini arayan numarayı arayıp ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan İ.E. polise gidip şikayetçi oldu.

GERÇEK POLİS, SAHTE POLİSİ ANINDA YAKALADI

Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin A.K., M.A., H.B. ve M.V. olduğunu, Şanlıurfa’ya kaçtıklarını tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda A.K. ve M.A.’yı gözaltına aldı.

POLİS ALTINLARI ELE GEÇİRDİ

Adreslerde yapılan aramalarda ise dolandırılan altınlar da ele geçirildi. Evlerinde bulunmayan H.B. ve M.V.’yi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Osmaniye’ye getirilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan M.A. tutuklanırken, A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altınlar ise sahibine teslim edildi. 

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...