Polis Taksim'e girdi, provokasyon hızlandı

/ Kaynak: CHA
Polis Taksim'e girdi, provokasyon hızlandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Polis, barikatları kaldırarak Taksim Meydanı'na çıktı. Göstericilerin provokasyon yaparak polisin Gezi Parkı'ndakilere müdahale etmesini sağlamaya çalıştığı görüldü.

Polis ekipleri, göstericiler tarafından kurulan barikatları kaldırarak Taksim Meydanı'na çıktı. Gezi Parkı'ndakilere müdahale olmazken polise direnen gruplara biber gazı atıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 07.30 sıralarında Taksim Meydanı'na çıktı. Barikatlar çevresinde toplanan, polise taş ve bilye atan gruba polis müdahale etti. Gümüşsuyu Caddesi'nden gelen polisler kısa sürede Cumhuriyet Anıtı ve meydanda kontrolü sağladı. Anıta ve Atatürk Kültür Merkezi'ne asılan afişler kaldırıldı. Belediye ekipleri de meydanda temizlik yapmaya başladı. Taksim Meydanı'na çıkan polis, megafonla Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceği yönünde sık sık anons yaptı. Özellikle Tarlabaşı Bulvarı'na kaçan göstericiler, polislere taş, molotofkokteyli, bilye ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericiler tarafından ateşe verilen araçlar da TOMA ile söndürüldü. Bazı göstericilerin provokasyon yaparak polisin Gezi Parkı'ndakilere müdahale etmesini sağlamaya çalıştığı görüldü. Polis, Gezi Parkı'ndakilere provokasyonlara gelmemeleri için sık sık anons yapıyor. Taksim çevresindeki olaylar devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...