PKK’ya ana isyanı

Düzenleyen:
PKK’ya ana isyanı

GÜNDEM Haberleri

İki çocuğunu kaybeden, biri de cezaevinde bulunan Diyarbakırlı bir anne: Artık çocukları kandırmayın, anaları ağlatmayın. Tehditler karşısında susmayacağım.

Son 3 yılda yaklaşık 2 bin çocuğu dağa kaçıran terör örgütü PKK, masum yavruların başına musallat olmaya devam ediyor. Operasyonlarda darbe üstüne darbe alan örgüt, Diyarbakır’ın yoksul mahallelerinde oturan vatandaşları tehdit ederek, çocuklarını ellerinden almaya çalışıyor. 2 çocuğunu küçükken kaybeden, 1 çocuğu da cezaevinde bulunan 6 çocuk annesi Müfide Ergörmüş, terörün kıskacında olan çocuklarını kurtarmaya çalışıyor. Yaşadığı mahallede son 6 ay içerisinde 9 çocuğun zorla dağa götürüldüğünü, kendi çocuklarının da götürülmek istendiğini anlatan Ergörmüş’ün  feryadı yürekleri dağladı. Artık çocuk acısı yaşamak istemediğini belirten Ergörmüş şöyle isyan etti: “Ben evlat acısı gördüm. Artık görmek istemiyorum. Çocuklarımı bunlardan uzak tutmak için hep mücadele ettim. Kaçırdım onları terörden. Yalova’ya, Kıbrıs’a götürdüm. Sırf terörist olmasınlar diye. Ahmet, Mehmet’i öldürmesin diye. Ancak ne yaptıysam uzak tutamadım çocuklarımı. Geçen gün bir çocuğumun öğretmeni çağırdı beni. Bana, ‘Oğlun birkaç gündür okula gelmiyor’ dedi. Çocuğumu sıkıştırdım. Niye okula gitmediğini sordum. Bana, ‘Anne mahallenin gençleri bizi gelip, tehdit ediyorlar. Polise taş atacaksınız diye’ dedi. AK Parti’ye gittim yardımcı olmalarını istedim. Ben gerekeni yaptım, artık devletime bırakıyorum. DBP’ye gittim. Neden böyle yaptıklarını sordum. Sonra yüzü kapalı 2 kişi kapıma geldi. Beni tehdit ettiler. ‘Konuşmayacaksın’ dediler. Ama susmayacağım. Başka anneler gibi olmayacağım. Ben iki çocuğumu kaybetmişim. Bir çocuğum da şu an cezaevinde. Başbakandan, cumhurbaşkanından yardım istiyorum. Çocukları dağa götürmesinler. Ne oluyorsa annelerine oluyor. Anneler hep sokakta ağlıyorlar. Benim çocuğum da 14 yaşında. Benim eşim memur, kızım engelli. Eşim devletin maaşını alıyor. Niye devlete taş atalım? Ben sadece çocuklarımı kurtarmak istiyorum. Korkudan hiçbir yere gidemiyorum. Herkes sesimi duysun.” 
PKK’ya ana isyanı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...