PKK'nın kaçırdığı Aygün, kimdir?

PKK'nın kaçırdığı Aygün, kimdir?

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın kaçırdığı Hüseyin Aygün, CHP'de sürpriz çıkışlar ve açıklamalar yapan bir isimdi. Aygün, daha önce Dersim Katliamı ile ilgili sözlerinden ötürü CHP'de bazı tartışmalara neden olmuştu.

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'nin nbsp;Tubağlı Erdoğdu Köyü'nde doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Aygün, Tunceli'de ceza avukatlığı yapıyordu. Aygün'ün biri Zazaca olmak üzere üç kitabı var. Evli olan Aygün'ün iki çocuğu bulunuyor. Aygün, Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul ederek 2011 yılında CHP'den Tunceli Milletvekili seçildi.

CHP'NİN SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR YAPAN İSMİ
Hüseyin Aygün, CHP'de sürpriz çıkışlar ve açıklamalar yapan bir isimdi. Aygün, daha önce Dersim Katliamı ile ilgili sözlerinden ötürü CHP'de bazı tartışmalara neden olmuştu. Hüseyin Aygün, "Dersim Katliamı'nın sorumlusu devlet ve CHP'dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır" deyince ana muhalefet partisinde kıyamet koptu. Bazı milletvekilleri Aygün'e karşı ayaklanmıştı. Parti yönetimi Aygün'ün savunmasını istemişti. nbsp;

ALEVİLİK TARTIŞMASI
Son tartışma ise Alevilikle ilgiliydi. Aygün, Aleviliğin ayrı bir din olduğu yönündeki sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki göstermişti. Hüseyin Aygün, bugüne kadar Kürt sorunu konusunda partisinden ziyade BDP'nin söylemine yakın bir dil geliştiren bir isimdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...