PKK'nın gençlik yapılanmasına müdahale

/ Kaynak: İHA
PKK'nın gençlik yapılanmasına müdahale

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatarak kalekol yapımını protesto eden PKK/KCK'nın gençlik yapılanması üyelerine polis müdahale etti.

Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatarak kalekol yapımını protesto eden PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine polis müdahale etti.

2600 rakımlı Meskan Dağı üst bölgesine kalekolların kurulması, bölgedeki askeri operasyonlar ve Meskan Dağı'nda çıkan çatışmada 1 PKK'lının öldürülmesini protesto eden YDG-H üyeleri, Hakkari-Van karayolunu birbirine kattı. Yaklaşık 100 kişilik grup, akşam saatlerinde Keklikpınar Mahallesi'nde yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bunun üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, gruba gaz bombası ve plastik mermi ile müdahalede bulundu. Göstericiler de polise taş ve sopalarla saldırdı. Olaylar sırasında gaz bombası fişeğinin isabet ettiği elektrik tellerinin kopması üzerine mahallenin bir bölümü karanlıkta kaldı. Olaylar nedeniyle meydana gelen elektrik arızasına müdahale edilemedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...