PKK'nın elindeki Silopi Belediye Başkanı görevden düşürüldü

/ Kaynak: CHA
PKK'nın elindeki Silopi Belediye Başkanı görevden düşürüldü

GÜNDEM Haberleri  / CHA

PKK tarafından 3 ay önce kaçırılan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, hala serbest bırakılmadı. Yıldırım başkanlık görevinden de düşürüldü.

PKK tarafından yaklaşık 3 ay önce kaçırılan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, hala serbest bırakılmadı. Yıldırım'ın BDP'li meclis üyeleri tarafından başkanlık görevinden de düşürüldüğü öğrenildi. Yıldırım'ın yerine Silopi Belediye Başkan Vekili olarak Abdülkerim Sönmez getirildi.Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım'ın 6 Mayıs 2013 tarihinde PKK tarafından kaçırılmasından sonra ailesi, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Şırnak İnsan hakları Derneği'ne başvurdu. Ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu'nun KCK kapsamında tutuklanması üzerine belediye meclisinde seçim yapılmış ve Yıldırım başkanlığa getirilmişti. Ancak PKK, Yıldırım'ın başkanlıktan ayrılmasını, kendi istedikleri bir ismin onun yerine geçmesini istedi. Yıldırım bunu kabul etmeyince, BDP, hiçbir gerekçe göstermeden Yıldırım ile bazı meclis üyelerini ihraç etti. Ardından da Başkan Yıldırım ile bazı meclis üyelerinin evlerine bomba atıldı. Geri adım atmayan Yıldırım, Kuzey Irak'a yaptığı ziyaret sırasında kaçırılarak Kandil'e götürüldü.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...