PKK'nın bombalı araçları yakalandı

Düzenleyen:
PKK'nın bombalı araçları yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütünün bayramda ortalığı kan gölüne çevirmek için hazırladığı 2 bombalı araç ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak’ta karoserin altına saklanmış 10 ton patlayıcı olduğu tespit edilen bir adet damperli kamyon ile bombalı araç saldırısı için hazırlandığı düşünülen iki aracın bulundukları yerde imha edildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamada, “Bölgedeki operasyonlar yoğun  bir şekilde devam etmektedir. Söz konusu araçların bayram öncesi veya esnasında teröristlerce halkın kalabalık olduğu alanlarda patlatılarak kaos meydana getirmek istendiği değerlendirilmektedir’’ denildi.  

BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şemdinli Derecik bölgesinde operasyon yapan TSK birliklerine sızmaya çalışan bir terörist öldürüldü. Öte yandan Bakanlar Kurulu, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 9 mahalle içerisindeki yerlerin riskli alan ilan edilerek bayram öncesi tedbirlerin artırılmasını kararlaştırdı. Diyarbakır’da ise Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 13 mahallede, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, dağlık ve ormanlık alanlarda faaliyet yürütülen operasyonlarda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek maksadıyla operasyon düzenleneceği halkın can ve mal güvenliğinin tesisi için böyle bir uygulamaya gidildiği bildirildi. 

TERÖRİST KÖSTEBEK YAKALANDI

diyarbakır Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekipleri, merkez Bağlar ilçesinde bulunan 8’inci Ana Jet Üssü’ne saldırı düzenlemek amacıyla tünel kazıldığı istihbaratı üzerine harekete geçti. Polis, üsse yaklaşık 50 metre mesafedeki Yunus Emre Mahallesi 984’üncü Sokak’ta bulunan bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, evde kazı çalışması yapıldığı tespit edilirken, içeride bulunan bir kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahıs, ifadesinde, define bulmak için kazı yaptığını ileri sürdü. Başsavcılık üsse sızma girişiminin doğru olmadığını, olayın araştırıldığını bildirdi. Teröristler, 28 Ağustos’ta 8’inci Ana Jet Üssü’ne ait savaş uçaklarının da kalktığı Diyarbakır Havalimanı’na roketatarlı saldırı düzenlemiş, Saldırıda, 4 roket mermisi atılırken, mermilerden 2’si patlamamış, 2’si de boş alanlara düşmüştü. Saldırının savaş uçaklarının kalkmaması için piste ve F16 hangarlarına yönelik olduğu ileri sürülmüş ancak valilik havalimanının VIP bölümündeki polis noktasının hedef alındığını açıklamıştı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...