PKK'lı teröristlerin teslim olması için yeni yöntem! Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlandı: Kırsal alanlara notlar bırakıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK'lı teröristlerin teslim olması için yeni yöntem! Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlandı: Kırsal alanlara notlar bırakıldı

GÜNDEM Haberleri

Hain ve bölücü terör örgütleri ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Teröristler operasyonlarla etkisiz hale getirilirken bir yandan da ikna çalışmaları ile teröristlerin teslim olması sağlanıyor. İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre yılbaşından bu yana ikna çalışmaları ile teslim olan terörist sayısı 108 oldu. Öte yandan ikna çalışmaları için farklı bir yöntem kullanıldı. Mardin’de, güvenlik güçleri tarafından Türkçe ve Kürtçe hazırlanan broşürler kırsala bırakılarak örgüt mensuplarının teslim olması hedefleniyor.

Hain terör örgütü PKK ile mücadele tüm hızıyla sürerken bir yandan operasyonlar bir yandan ise ikna çalışmaları ile PKK'da çözülmeler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ikna çalışmaları sonucu terör örgütü PKK'dan kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtildi.

Bakanlık koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucu teslim olan teröristin, 2005'te terör örgütüne katıldığı ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü tespit edildi. 

YILBAŞINDAN BU YANA TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI 108 OLDU

Açıklamada, yılbaşından itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısının 108'e yükseldiği kaydedildi. Öte yandan ikna çalışmaları tüm hızıyla sürerken Mardin'de kırsal alanlarda notlar görüldü. 

PKK'lı teröristlerin teslim olması için yeni yöntem! Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlandı: Kırsal alanlara notlar bırakıldı

ZİHİNLERİNİ TETİKLEMEK AMACIYLA HAZIRLANDI

Mardin kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının teslim olmalarını sağlamak amacıyla sürdürülen ikna çalışmaları, teröristlerde örgütten kaçma bilincini oluşturmak ve kaçma güdüsü ile ilgili zihninde tetikleyici etki oluşturmak amacıyla broşür hazırlandı.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE OLARAK HAZIRLANDI

"Annene sağlığında sahip çıkacak kadar cesaretin olsun. Yitip gidenin geri dönüşü olmuyor" yazılı broşür güvenlik güçleri tarafından Türkçe ve Kürtçe notlarla hazırlanıp kırsalda arazilere bırakılarak örgüt mensuplarına teslim olmaları çağrısı yapıldı.

Çağrıda, ailenin ve yaşamanın önemi ön plana çıkarıldı.(İHA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...