PKK'dan talimat aldı: Orman yakanlara para verdi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK'dan talimat aldı: Orman yakanlara para verdi!

GÜNDEM Haberleri

Bölücü terör örgütü PKK'nın talimatı ile orman yakanlara para aktardığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilere yurt dışından para aktarıldığı belirlendi.

Bölücü terör örgütü PKK talimatıyla Adana'da orman yakanlara para verdiği iddia edilen 5 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Turizm bölgelerinde çıkan orman yangınlarındaki sabotaj faaliyetleri ve PKK/KCK'nın eylemleriyle ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şubesi ekipleri, çalışmalarını ilerletti.

Yapılan çalışmalar sonucunda, yurt dışı kaynaklı finanse edilen şüphelilerin PKK/KCK talimatıyla hareket ettiği öne sürüldü.

 Daha önce düzenlenen ve 5 kişinin tutuklandığı operasyonların devamında, incelenen HTS kayıtları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarıyla 5 şüpheli daha tespit edildi.

PKK'dan talimat aldı: Orman yakanlara para verdi!

2 MİLYON TL GÖNDERMİŞLER

Yurt dışından gönderilen paraların, sabotaj ve eylemlerde yapılacak keşif ile eylem aşamalarında kullanılması için gönderildiği, şüpheliler S.Ö., İ.H.A., N.D., A.D. ve S.İ.tarafından dağıtıldığı öne sürüldü.

Finans desteğinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı başlattığı sınır ötesi Pençe-Kilit Harekatı’nın düzenlendiği tarihlerde gerçekleştiği, yapılan çalışmada ortaya çıktı. Şüphelilere şu ana kadar 2 milyon TL gönderildiği tespit edildi.

PKK'dan talimat aldı: Orman yakanlara para verdi!

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu çalışmaların sonucunda TEM ekipleri, Adana merkezli 3 ilde belirlenen adreslere çok sayıda operasyon düzenledi. Baskınlarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1 şüpheli S.Ö. tutuklandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...