PKK'dan silahlı seçim propagandası

/ Kaynak: DHA
PKK'dan silahlı seçim propagandası

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bingöl'ün Adaklı İlçesi'nde silahlı 4 PKK'lı, köylüleri imamın odasında toplayarak bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde propaganda yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl'ün Adaklı İlçesi'nde silahlı 4 PKK'lının, köylüleri imamın odasında toplayarak bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde propaganda yaptığını ve kaçırdıkları 7 köylüyü de bir süre sonra serbest bıraktığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi: "İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın bildirmesi üzerine, geçen pazartesi günü Bingöl/Adaklı İlçesi Güngörsün Mahallesi'ne gelen silahlı dört bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 15 kadar köylünün köy imamının evinde toplanarak, seçimlerde bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde propaganda yapıldığı öğrenilmiştir. Güvenlik güçlerince olaya müdahale edilmesini müteakip söz konusu teröristler, yedi köylüyü yanlarına alarak köy minibüsü ile köyden ayrılmışlardır. Bölücü terör örgütü mensupları; kaçırdıkları köylüleri Güngörsün Mahallesi'nin yaklaşık 4,5 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Şoruk Tepe mevkiine götürmüş, bu bölgede serbest bırakmış ve yaya olarak bölgeden uzaklaşmışlardır. Bingöl, Kiğı Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikat başlatılmıştır."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...