PKK'dan kaçtı, örgütü destekleyen ülkeleri açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK'dan kaçtı, örgütü destekleyen ülkeleri açıkladı

GÜNDEM Haberleri

PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Kurtay" kod adlı T.A., terör örgütünün son durumunu ve bölgedeki gelişmeleri anlattı. T.A. İngiltere, Fransa ve ABD'nin bölgede terör örgütlerine istihbarat, finans ve askeri destek verdiğini söyledi.

MİT ve TSK, son dönemlerde yaptıkları operasyonlarla terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Hareket alanı daralan PKK'da, örgütten kaçanların sayısı giderek artıyor. Terör örgütünden kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olan isimlerden "Kurtay" kod adlı terörist T.A., ifadesinde örgüt hakkında bilgiler verdi.

ABD, FRANSA VE İNGİLTERE DESTEKLİYOR

T.A. verdiği ifadede, İngiltere, Fransa ve ABD'nin bölgede terör örgütleri ile ortak faaliyetler yürüttüğünü, bu ülkelerin örgüte istihbarat, finans ve askeri destek verdiğini söyledi. Ayrıca söz konusu ülkelerin sahadaki ekiplerinin 6 ayda bir değiştiğini söyledi.

ÖRGÜTÜN İÇ İŞLERİNE BİLE KARIŞIYORLAR

T.A., vermiş olduğu ifadede, "Artık örgütün iç işlerine bile karışıyorlar. Mesela örgüt kendi içinde düzenleme yapıyor. Ülke birimleri örgüt mensuplarının hangisinin ne görev yapacağına, nereye görevlendirileceğine karışmaya başladı. Sanki örgüt tamamen kendilerinin kontrolündeymiş gibi davranıyorlar" dedi.

ÖRGÜTTE İNFAZLAR ARTTI

T.A.'nın ifadesinde anlattıkları, son dönemde PKK'nın büyük bir çöküş içerisinde olduğunu ve örgütü bir arada tutmakta zorlandığını ortaya koydu. T.A., örgüt içi infazların giderek arttığını söyledi ve "Botan" kod adlı Hasan Şakar'la örgütüne beraber katıldıklarını, çocukluk arkadaşı olduklarını ve Şakar'ın PKK tarafından infaz edildiğini söyledi. T.A., "2014’te girdiğimiz örgüt, oldukça etkisiz bir hale geldi. Botan, bazı konulardan rahatsızdı. Örgüt onu infaz edip, DEAŞ’la girdiği bir çatışmada öldürüldüğünü açıkladı" dedi.

ÖRGÜTTEN KAÇMAK İSTEYENLERİN SAYISI FAZLA

T.A, elebaşlarının kaçmak isteyenlere işkence yaptığını ve hapiste tuttuğunu söyledi.PKK'dan kaçıp teslim olmak isteyenlerin sayısının çok fazla olduğunu anlatan T.A., kendisinin daha önce örgütten kaçıp teslim olan "Rojda" kod adlı terörist sayesinde kaçtığını söyledi. "Rojda cezaevinden çıktıktan sonra benimle iletişime geçti. Ben de ardından Rasulayn’dan kaçıp teslim oldum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Yeni Şafak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...