PKK'da bahane bitmez

PKK'da bahane bitmez

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü "Kobani düşüyor" diyerek ortalığı yaktı, yıktı... Ama PKK'nın geçmişi, katliam yapmak için bahanelerle dolu...

Kobani'yi gerekçe göstererek silaha sarılan PKK, 30 yıldır terörüne sürekli bir bahane üretti. nbsp;Onlardan bazıları şöyle:
15 AĞUSTOS-15 ŞUBAT: Örgütün kuruluş yıl dönümü (15 Ağustos 1984) ile Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirildiği (15 Şubat 1999) günlerde birçok ilde kepenkler kapatılırken, polis ve askere saldırılar düzenlendi.
4 NİSAN-21 MART: Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da (1949) bile teröre başvuran PKK, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile 21 Mart Nevruz'da gerginlik çıkarıyor.
ANADİLDE EĞİTİM: Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de korsan Kürtçe okullar açıldı. İzinsiz olması dolayısıyla okulların kapatılması üzerine PKK, polis ve askere molotofkokteylleri ile saldırdı.
YATIRIMLAR-KALEKOL: Bölgenin gelişmesini önlemek için iş makinelerini yakan PKK, 'kalekol' yapımını durdurmak için de silaha sarıldı.?Geçtiğimiz bahar ve yaz aylarına Lice'deki olaylar damgasını vurdu. nbsp;
BARIŞ GÜNÜ: Dünyada huzur içinde kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü, Türkiye'de özellikle de bölgede zaman zaman tatsız görüntülere sahne oldu.
PKK'LI HEYKELİ: PKK'nın kurucularından Mahsum Korkmaz'ın heykeli PKK mezarlığına dikildi. Heykel kaldırılırken çıkan olaylarda 1 kişi öldü.
Terör yandaşları, 2011 seçimleri öncesinde YSK bazı BDP'lilere vize vermediği için olay çıkarmış, birçok şehirde gösteri düzenlenmişti.
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...