PKK yapıyor TAK'ın üstüne atıyor, isimler farklı örgütler aynı!

Düzenleyen:
PKK yapıyor TAK'ın üstüne atıyor, isimler farklı örgütler aynı!

GÜNDEM Haberleri

PKK, kanlı eylemlerini bünyesindeki paravan örgütlere yıkıp Batı’nın tepkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Terör örgütü PKK/KCK, metropoller ve şehir merkezlerinde sansasyonel şiddet eylemleri gerçekleştirmek için kurduğu paravan örgütleri kullanarak, uluslararası alandaki terörist imajından kurtulmak ve örgüt üzerindeki baskıyı hafifletmeyi amaçlıyor. Özellikle güneydoğuda halkın evlerini terk etmelerine neden olan çatışmaları örgütün sözde gençlik yapılanması YDG-H sahipleniyor. Sınırın Suriye tarafından yapılan saldırılarda fail PYD/YPG olurken güvenlik güçlerine yönelik saldırılar ise PKK tarafından üstleniliyor.
Birçok ülkenin terör listesinde yer alan PKK, gerçekleştirdiği kanlı eylemleri, Batılı ülkelerin tepkisini çekmemek, bölge halkına karşı bozulan imajını düzeltmek için kurduğu paravan örgütlerin üstlenmesini sağlıyor. 
Metropoller ve şehir merkezlerinde sivillerin hayatını kaybettiği saldırıları ise Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen “TAK” üstleniyor.
Beşiktaş saldırısını da üstlenen TAK, 2004 yılında kurulan paravan bir örgütlenme. Bu örgütlenme, terör örgütünden bağımsız değil. TAK’ın eylemleri, PKK/KCK üst yönetiminin talimatıyla örgüt mensuplarınca gerçekleştiriliyor. 
Terör eylemlerini örgütün farklı kolları üstlense de canlı bomba olarak kullanılan teröristler tek elden eğitiliyor. PKK’nın orta sahasına bağlı sözde özel kuvvetler canlı bomba eylemcisi yetiştiriyor, eylemleri planlıyor, patlayıcı maddeleri ve bombalı araçları temin ediyor.

İŞTE O EYLEMLER
- TAK’ın 17 Şubat’ta yaptığı Merasim Sokak saldırısı: 29 ölü.
- TAK’ın 13 Mart’ta Güvenpark’ta gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısı: 38 öldü.
- TAK’IN 4 Kasım’da Bağlar’da yaptığı saldırı: 9 ölü.
- HPG’nin 31 Mart’ta Diyarbakır Otogarı’na yaptığı bombalı saldırı: 7 ölü.
- TAK’ın 27 Nisan’da Bursa Ulu Cami yanında canlı bomba saldırısı: 1 öldü, 13 yaralı.
- TAK’ın 24 Kasım’da Adana’daki bombalı araç saldırısı: 2 ölü, 33 yaralı.
- TAK’ın 10 Aralık’taki Beşiktaş saldırısı: 44 şehit, 155 yaralı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...