PKK Ovacık'ı vurdu, teröristler birbirine düştü

Düzenleyen:
PKK Ovacık'ı vurdu, teröristler birbirine düştü

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan bombalı araç saldırısı sırasında Yaşar Dede olarak bilinen şahsın da zarar görmesi bölge halkını çileden çıkarmış.

Güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu şehir merkezlerinde ağır darbe yiyen bölücü terör örgütü PKK, varlığını hissettirmek için son çırpınışlarını yapıyor. Teröristler, eylem yapabilmek için asker-sivil ayrımı yapmadan her yerde bomba patlatmaya başladı.

OVACIK'TA PATLATILAN BOMBAYA ELEŞTİRİLER

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler nedeniyle eylem yapmakta zorlanan PKK son hedef olarak Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki vatandaşları seçti. Ancak panik havasında yapılan bu eylemin sivil vatandaşlara da zarar vermesi nedeniyle örgüt içinde suçu örtbas etmeye yönelik tartışmalar ve eleştiriler başladı. Güvenlik kaynaklarına göre, "Bomba Ovacık'ta patladı ama asıl bomba kendi içlerinde zincirleme reaksiyon şeklinde patlamaya devam ediyor."

YÖNETİCİLER GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

13 Haziran'da Ovacık Adliyesi'ne yapılan bombalı araç saldırısından sonra güvenlik güçlerince ele geçirilen PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarında; önce eylemde dört özel harekat polisinin şehit edildiği rapor edilmesine rağmen daha sonra ayrıntıların ortaya çıkmasıyla beraber teröristlerin sözde yönetici kademesinin olayı gizlemeye çalıştıkları belirlendi.

"YAŞAR DEDE" ÇATLAĞI

Ovacık Adliyesi önündeki patlamada iki polis ve on sivil vatandaş yaralanmıştı. Ayrıca bölge halkı arasında Yaşar Dede olarak bilinen şahsın evi de bu patlamada büyük zarar görmüştü. Kendisinin ve yakınlarının da yaralandığı bu olay sonucunda, terör örgütüne Tunceli halkının tamamından ve sosyal medyadan büyük tepki yağmıştı.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI: BÖLGE HALKI BARUT GİBİ

Saldırı sonrası güvenlik güçlerince tespit edilen terör örgütü PKK'nın Sözde Dersim Eyaleti Özel Güç Sorumlusu Mardin, Sözde Dersim Eyaleti Ovacık Özel Güç Sorumlusu Mahsum, Sözde Dersim Eyaleti Batı Karargah Kadın Sorumlusu Sülbüs kod adlı teröristlerin aralarındaki telsiz konuşmaları şöyle:

Mahsum: Bu arkadaşların yaptığı eylem var ya?

Mardin: Evet, tamam

Mahsum: Yani bak tekmil öyle verildiği gibi değil, aslını ben vereyim,

Mardin: Tamam ver, nedir aslı?

Mahsum: Ağırlıklı olarak siviller yaralanmış. İki polis ve savcının eşi dışında dokuz sivildir. Siviller önemli insanlardır. Hele bu dönemde çok çok önemlidirler bizim için. Yüksekova, Nusaybin'de yaşananlar daha yeni. Siviller yoksa biz de yokuz arkadaş.

Mardin: Tamam doğru dersin konu nedir?

Mahsum: Yaşar dede diye biridir. Çok sevilen biridir orda. Yani öyle söylendiği gibi değil. Size yanlış bilgi geçiyorlar. Bölge halkı barut gibi. Yapmayalım böyle, kaybediyoruz.

Mardin: Sonra tartışalım bunu, burada gerek yok. Hassas konu, hassas konu. Sonra tamam.

Mahsum: Yani bizim görüşümüz yansıtılmasa bizce sanki daha iyidir.

Sülbüs: Mahsum,

Mahsum: Dinliyorum

Sülbüs: Ya niye telsiz üzerinden öyle konuşuyorsun. Bunları sonra tartışırız. Açık veriyoruz her yerde.

Mahsum: Tamam da biraraya gelebiliyor muyuz ki. Düşman her yerde. Her delikte. Nefes almak bile zorlaşacak.

Mardin: Tamam arkadaş uzatma, telsiz üzerinden gerek yok tamam mı?

GENELKURMAY: TUNCELİ'DE 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bir teröristin etkisiz hale getirildiğini, Ardahan ve Ağrı'da ise 8 işbirlikçinin gözaltına alındığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde icra edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü ve iki adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ardahan merkezde yedi, Ağrı merkezde bir olmak üzere toplam sekiz işbirlikçi 'bölücü terör örgütüne üye olma, bölücü terör örgütü propagandası yapma, bölücü terör örgütüne eleman temini ve sözde özyönetim faaliyetlerinde bulunma' suçlarından yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, ayrıca Iğdır merkezde icra edilen yol, emniyet ve kontrol devriyesinde IŞİD terör örgütüne katılacağı tespit edilen bir şahsın gözaltına alındığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...