Pınar Gültekin davasında flaş gelişme! Öldürdükten sonra kontrol etmiş

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pınar Gültekin davasında flaş gelişme! Öldürdükten sonra kontrol etmiş

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Pınar Gültekin cinayetinin 5’inci duruşmasında sanık Cemal Metin Avcı, genç kızın canlı canlı yakıldığı iddialarına cevap verdi. İlk yardım eğitimi aldığını ve Gültekin’in öldüğünü kontrol ettiğini söyleyen sanık olayı tek başına gerçekleştirdiğini belirtti.

Pınar Gültekin cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Muğla'da Pınar Gültekin'i öldürüp cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına 5'inci duruşma ile bugün devam edildi.  Pınar Gültekin'in diri diri yakıldığına yönelik iddialara cevap veren sanık Cemal Metin Avcı, "İlk yardım belgem var. Pınar'ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ve babası Sıddık Gültekin katılırken, sanık Cemal Metin Avcı ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı SEGBİS kanalıyla duruşmaya bağlandı.

"OLAY YERİNDE BIÇAK YOK"

Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, “Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı, Pınar'ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. 'Bana bıçak çekti o yüzden öldürdüm' dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar'ın bıçak çekmediği belli" dedi.

"SİZ ADİL DEĞİLSİNİZ"

"Bu cinayet tek başına işlenemez" diyen Epözdemir, "Cemal'in ailesi ve ortağı bağ evine gidiyor. Ayten ve Selim Avcı 'maktule orada mı bakmaya gittik' diyorlar. Ortakları ise tadilat için gittiğini söylüyor. Sigara izmaritleri ve DNA örnekleri ile orada oldukları ortaya çıktı. Suç delillerini gizleme ve değiştirme amacıyla o eve gitmişler dedik. Kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi, Fakat biz mahkeme heyetinin bağımsız ve tarafsız olduğunuzu düşünmüyoruz. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

"BUNU TEK BAŞIMA YAPTIM"

Avcı’nın avukatı, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığınca düzenlenen rapora karşı çıktı. Sanık Cemal Metin Avcı ise "Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil" ifadelerini kullandı.

Duruşma 27 Eylül tarihine ertelendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...