Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı: Federasyon Başkanı’ndan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı: Federasyon Başkanı’ndan açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ülke genelinde faaliyet gösteren petshoplar Kasaplar Odası'na bağlandı. Konuya ilişkin Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan açıklama geldi. Yardımcı açıklamasında "Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Biz de bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvanlar olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi." ifadelerini kullandı.

Evcil hayvan satışı yapılan ve genellikle faaliyet gösteren petshoplar için hayvan satışının uygun olmadığı gibi birçok şikayet üzerine hareket geçildi. Böylece petshoplar Kasaplar Odası'na bağlandı. Konuya ilişkin bazıları bu durumu normal karşılarken bazıları ise tepki gösterdi. İlk açıklama ise Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan geldi.

Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kısa süre önce yayınlanan bir genelge ile faaliyetleri federasyonlarına bağlanan petshoplarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı: Federasyon Başkanı’ndan açıklama geldi

Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı olan Yardımcı, yeni sistemde petshopların Kasaplar Odası’na bağlandığını belirterek yeni işletme açacak olanlar artık kendilerini başvuru yapması gerektiğini ancak eski açanlar ise aynı şekilde devam edeceğini kaydetti. Başkan Yardımcı sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz de bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvanlar olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın.” 

Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı: Federasyon Başkanı’ndan açıklama geldi

'HAYVAN SATIŞININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYORDU'

Petsholarda kedi, köpek satılmasının daha sağlıklı ve güvenli olduğunun altını çizen Yardımcı, “Zaten internetten hayvan satışının önüne geçilemiyordu. Petshoplar denetleniyor. İnternet üzerinden yapılacak olan hayvan satışları nasıl denetlenecek?” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...