Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

GÜNDEM Haberleri

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan P. Söz. Er Hasan Taş ve P. Söz. Er Furkan Günergök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı (MS) duyurdu. Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Hasan Taş ile Piyade Sözleşmeli Er Furkan Günergök yaralandı. 

Hastaneye kaldırılan iki kahraman, şehadete ulaştı.

MSB'nin açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Yılmaz "Pençe Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Hasan Taş ve Furkan Günergök'e Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti lider Meral Akşener de taziyelerini iletti.

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

ACI HABER TEZ ULAŞTI

Bu arada, Hasan Taş'ın ateşi, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine düştü. Kürtül Mahallesi'nde yaşayan baba Ahmet ile anne Emine Taş'a , Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Bağış, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve sağlık ekipleri ile askeri yetkililer iletti.

Eve Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Taş'ın naaşının, yarın Elbistan ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Furkan Günergök'ün Bingöl'ün Ilıcalar beldesi İçpınar köyündeki babaevine de Türk bayrağı asıldı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Ekinci aileye başsağlığı diledi.

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Hasan Taş (solda), Furkan Günergök (sağda) 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...