Pençe-Kilit şehidi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pençe-Kilit şehidi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Pençe-Kilit bölgesine açılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat’ın naaşı memleketi Konya’ya getirildi. Kaya, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu Konyalı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya şehit oldu. Kaya’nın cenazesi düzenlenen törenin ardından uçakla memleketi Konya’ya getirildi.

Askeri tören öncesinde şehit Kaya'nın bayrağa sarılı naaşı, hastane morgundan alınarak silah arkadaşlarının omzunda Konya Şehitliği'ne getirildi. Burada şehidin babası Mehmet ve annesi Şerife Kaya ile yakınları, yetkililerce teskin edilmeye çalışıldı.

NAAŞI MEMLEKETİ KONYA’YA GETİRİLDİ

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya için ikindi namazını müteakip Konya Şehitliği Namazgahında cenaze töreni düzenlendi. Şehit Kaya’nın cenazesi kılınan namazın ardından Konya Şehitliğinde dualarla defnedildi.

Pençe-Kilit şehidi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Musa Esat Kaya'nın 3 yıl önce evlendiği ve 2 yaşında oğlu olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesine, yakınları, Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Pençe-Kilit şehidi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

MSB ACI HABERİ DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), acı haberi sosyal medya hesabından duyurmuştu. Bakanlığın hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir üs bölgemize 12 Ekim 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu P. Asb. Kd. Çvş. Musa Esat Kaya şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Pençe-Kilit şehidi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...