Peçetelikte Wi-Fi böcek

Peçetelikte Wi-Fi böcek

GÜNDEM Haberleri

TBMM Böcek Komisyonu, insanların nasıl dinlendiğini detaylarıyla ifşa etti. Telekulaklar, anahtarlığa, peçeteliğe, florasana bile böcek yerleştiriyor.

Kanun dışı dinlemeleri araştırmak üzere kurulan TBMM Böcek Komisyonu, çalışmasını tamamladı. 231 sayfalık bir rapor hazırlayan komisyon, aynı zamanda böcekleri tanıtan rehber niteliğinde bir çalışmaya imza attı. Rapora göre telekulaklar, araba anahtarı şeklindeki cihazdan, peçeteliğe, florasandan prize, kadar birçok yere böcek yerleştirerek kanunsuz dinleme yapıyor. Mesela araba anahtarı şeklindeki gizli ses kayıt cihazı, herhangi bir yayın (elektromanyetik veya optik) yapmadıkları için zor tespit ediliyor. nbsp;Bir lamba veya florasan içerisine gizlenen optik böcekler, ortam verilerini modüleli ışık titreşimleri şeklinde dışarıya aktarıyor. Titreşimler göz tarafından fark edilmiyor. Böcekler, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde priz içine bulunmuştu. nbsp;

nbsp;Peçetelikte Wi-Fi böcek
DÜNYANIN HER YERİNDEN...
Peçetelik içine bile konulabilen Wi-Fi böcekler verileri kablosuz ağ üzerinden aktarıyor. Pasif olan tipleri varolan bir ağdan aktarım yapıyor. Üzerinde modem bulunan aktif türleri ise doğrudan internete çıkabilirler. Cihazlara dünyanın her yerinden erişilebiliyor.


nbsp;Peçetelikte Wi-Fi böcek
PRİZ İÇİNE 3G'Lİ GSM BÖCEK
Dörtlü elektrik uzatması içerisine saklanan GSM böcekler, yurt dışındaki internet sitelerinden 20 ila 40 dolar gibi fiyatlarla temin edilebiliyor. Cihazlar yurt içinde kayıtsız telefon olarak algılandığından bir süre sonra devredışı kalıyor.


nbsp;Peçetelikte Wi-Fi böcek
SU ALTINDA BİLE ÇALIŞIYOR
Ultrasonik böcekler, aldığı veriyi ses dalgalarına çevirerek iletiyor. Bunlar su altında bile rahatlıkla yayın yapabiliyor.




nbsp;Peçetelikte Wi-Fi böcek

MİNİK BİR RADYO GİBİ
En çok bilinen ve ilk akla gelen cihaz radyo frekans böcekler. Cihaz, topladığı verileri üzerlerindeki anten sayesinde RF sinyallerine çevirerek iletiyor. Küçük olduğu için başka bir alet içine yerleştirilebiliyor. nbsp;


Peçetelikte Wi-Fi böcek nbsp;
SİZ KONUŞURKEN
Telefon hattı böcekleri, ortam verilerini bağlı bulundukları ve enerjilerini temin ettikleri telefon şebekesi üzerinden aktarıyor. Belli bir mesafe içerisinde gönderilen veriyi telefon hattından alıp işleyen bir alıcı bulunuyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...