Patlamalardan sorumlu değiliz

/ Kaynak: OZEL
Patlamalardan sorumlu değiliz

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Halep'te savaşı durdurduklarını açıklayan Özgür Suriye Ordusu Komutanı Albay?Riyad El?Esad, "Meydana gelen olaylardan sorumlu değiliz" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanlarından Albay Riyad El Esad, Baas rejimine karşı Halep'te savaşı durduklarını, savaşan gruplardan ve meydana gelecek olaylardan sorumlu olmadıklarını açıkladı. Halep'te yaşanan patlamalar ve artan şiddet olaylarından dolayı yazılı bir açıklama yapan Riyad, Halep'te savaşan grupların direkt ÖSO'dan talimat almadığını belirterek, "Halep'te savaşan Özgür Ordu değil. Baas rejimiyle savaşan çok sayıda grup var. Bu grupların ÖSO komutanlığı ile hiçbir ilişkisi yoktur" dedi. Açıklamada Özgür Ordunun rejim güçlerine karşı savaşabilmesi için maddi desteğe ve silaha ihtiyaç duyduğu kaydedildi. Suriye'de Baas rejimine karşı bir yıldır devam eden savaşın komutanlığını İh-van-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) üstlendiği belirtildi. Müslüman Kardeşler'in parasal destek ve silah temin ettiği grupların komutanlığını Albay Abdülcebbar El Ukeydi ile Yarbay Mahir El Nuaymi'nin yürüttüğü kaydedildi. Geçen hafta isimlerini Suriye Birleşik Komutanlığı ilan etti. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...