Paşinyan: Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmamalı

Düzenleyen:
Paşinyan: Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmamalı

GÜNDEM Haberleri

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmayacağını söyledi.

Paşinyan, Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecini değerlendirdi. Türkiye ile müzakerelerde tüm riskleri anladıklarını belirten Paşinyan, her şeye rağmen “Ankara ile müzakerelerin devam ettirilmesi ve diyalog kurulması gerektiğine inandığını” vurguladı.

Paşinyan “Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Sürecin sonuçlarının o kadar hızlı olmayabileceğini anlıyor ve bunu uluslararası ortaklarımıza da anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmek için 5 maddelik teklifte bulunduğuna değinerek “Ermeni tarafı bu teklife olumlu cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Aliyev, Zengezur koridorunun da bir an önce açılacağını belirterek “Ermenistan da bizim planlarımızı engelleyemeyeceğini görmelidir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...