Paralel yapı orduya sızdı mı?

/ Kaynak: İHA
Paralel yapı orduya sızdı mı?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, paralel yapının orduya sızdığı iddialarına, "Bu iddiaları Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, telefonunun kriptolu olduğunu, şu ana kadar konuşmalarının deşifre edilmediğini söyledi. Yılmaz, katıldığı yerel televizyon programında kendisinin dinlenip dinlenmediğinin sorulması üzerine, "Şu ana kadar böyle bir şey hissetmedim. Olmuş mu bilmiyorum. Bana henüz öyle bir bilgi gelmedi. Telefonum kriptoluydu, şu ana kadar konuşmalarım deşifre edilmedi" dedi.

Yılmaz, ilçe ziyaretlerinin ardından Sivas'ta yayın yapan Kanal 58 televizyonunda Ali İzgi ile '7 Gün Hayat' programına katılarak gündeme dair soruları yanıtladı.

Bakan Yılmaz, "Kriptoyu düzenleyen insanlar, bu telefonu alın devletimiz güvenli bir şekilde görüşsün diyenler, aynı kriptonun içerisine dinleme sistemini kendileri koyduğundan dolayı bir başbakan bakanı ile görüşemez, bir MİT Müsteşarı başbakan müsteşarı ile görüşemez hale geldi. Bundan kimin menfaati var. Bundan İsrail sevinmez mi, dış güçler sevinmez mi?" dedi.

Bu hukuksuzluğa karşı duracaklarını belirten Yılmaz, "Bu hukuksuzluğu yapanları ortaya çıkaracağız. Sahte para gibi piyasaya sundukları sahte kasetlere milletin inanmasını istediler. Birçokları da inanabilir ancak ustası uzmanı bu sahte diyor. Sahteliği kesin montajı kesin ama ne olursa olsun bir Türkiye Başbakanı dinlenemez. Bu suç, hukuka aykırı, hukuka aykırı hiçbir yoldan giderek sizin netice alabilmeniz mümkün değil. Bu arada birileri dedi ki dinlenen Başbakan değil yani yalan üstüne yalan. Ne bir bakan ne de başbakan hakkında hiçbir cumhuriyet savcısının soruşturma yapma yetkisi yoktur. Hukuka aykırı giden bir yoldan sen hangi sonucu elde edebilirsin. Baştan sona hukuka aykırı eğer biz bu hukuksuzluklara itibar edersek bu hukuksuzluklara bir pirim vermiş oluruz'' şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Başbakan her miting meydanında ilan ediyor. Devlet içerisinde paralel bir yapı var. Bununla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Hatta diyor ki inlerine kadar gireceğiz. Devleti bunlardan temizleyeceğiz. Bir başbakanı dinlemek, bir dış işleri bakanını dinlemek bir karşı istihbarat operasyonudur, karşı casusluktur. Dolayısıyla bununla ilgili İçişleri bakanlığı bünyesinde idari soruşturma var. Hem de savcılık soruşturması var. İnşallah bu sürecin uygun hukuki zeminler içerisinde yürümesini istiyoruz. Eğer o zeminlerde bizden bir hukuki düzenlemeye destek talep ederler ise bizde yerine getiririz'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, paralel yapının orduya sızıp sızmadığı konusunda ise "Bu ana kadar bize somut bir bilgi aktarılmış değil. İddialar, rivayetin önüne geçmedi. Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Ordumuz milletimizin göz bebeğidir. Ordumuzu yıpratmamak gerekir. Ordumuzu her türlü siyasi tartışmanın dışında tutmak gerekir. Bu istikrarsız coğrafyada güçlü bir ordumuzun olması hassastır. Kimin elinde bir belge bilgi var ise onun gereğini yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu iddiaları Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıyoruz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...