Paralel parayı ABD’li şirketle aktarmış

Düzenleyen:
Paralel parayı ABD’li şirketle aktarmış

GÜNDEM Haberleri

FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) ve kurumlarının mali bağlantılarını ortaya çıkaran soruşturmada, paraların örgüte sinsi bir yöntemle aktarıldığı tespit edildi.

Ebru Karatosun ANKARA 
FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) ve kurumlarının mali bağlantılarını ortaya çıkaran soruşturmada, paraların örgüte sinsi bir yöntemle aktarıldığı tespit edildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ’nün yurt dışına para aktarımının yapılabilmesi için ABD’de bir şirket kurulduğu ortaya çıktı. İstanbul’da da şubesi olduğu tespit edilen şirket sayesinde FETÖ tarafından toplanan himmet paralarının bir kısmının ABD’ye gittiği öğrenildi. Savcılık, soruşturmada tutuklu bulunan, H.H.Z.’in paralel yapıya ait olan Samanyolu Fen Lisesi’nde öğretmen olarak çalıştığını ve hesabından yıllık 3 milyon 350 bin TL paranın Bank Asya’yla İstanbul’a, oradan da ABD’ye  gönderildiğini ortaya çıkardı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...