'Paralel Kulak'a 20 yıl

'Paralel Kulak'a 20 yıl

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'in hazırladığı 13 şüphelinin yer aldığı iddianame, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "müşteki" olarak gösterildiği iddianamede, şüpheliler; eski TÜBİTAK Yöneticisi Hasan Palaz ile Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci, İlker Usta, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Harun Yavuz olarak gösterildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüpheliler, TCK'nın "Siyasi ve askeri casusluk" başlıklı 328. maddesi uyarınca 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...