Paralel krIptoya baskın

Paralel krIptoya baskın

GÜNDEM Haberleri

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, TİB ve TÜBİTAK üzerinden devletin telefonlarını dinleyen paralel yapıya yönelik yeni bir operasyon için düğmeye bastı.

Savcı Harun Ceylan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MGK üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların dinlendiği tespitiyle başlattığı soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında arama kararı çıkarıldı. Dün Ankara, İstanbul, Sakarya ve Gebze'deki çeşitli adreslere yapılan baskınlarda TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz'ın da aralarında olduğu şüphelilerden 24'ü gözaltına alındı. TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesine de giren polis, 4 şüpheliyi arama çalışmalarını da sürdürüyor. Zanlılar, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal"le suçlanıyor. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon kapsamında gözaltında bulunanların ifadelerinin alınması için savcılar Harun Ceylan, Selahattin Çataklı, Durdu Özer ve Ali Eker Yasan'ı görevlendirdi.
nbsp;
O.Nihat Şen, İlhan Elieyioğlu ve Hasan Palaz'ın dışında yakalama kararı çıkarılan diğer isimler şöyle:
TİB mensupları, Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B, Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y, Adil B, Halil Ç.
TÜBİTAK mensupları, Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y. nbsp;
Gebze'de bulunan TÜBİTAK çalışanı Orhan Ü'nün ifadesinin, sağlık sorunlarından dolayı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla alınacağı öğrenildi. Operasyonu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dava açılması durumunda müdahil olabileceklerinin sinyalini verdi. Arınç, "Eğer iddianame tanzim edilir ve burada da bizimle ilgili olarak işlenen bir suç açıkça tarif edilirse, iddiaları ciddi bulduğumuz takdirde 'suçtan zarar gören' sıfatıyla davaya müdahil olmamız beklenebilir" dedi. nbsp;


En çok Erdoğan'ı dinlemişler
Ankara merkezli kriptolu dinleme soruşturmasında, devletin zirvesinin kullandığı 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiği tespit edildi. "Casusluk"la suçlanan zanlılar, 55 görüşmeyle en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemiş. Başbakan Davutoğlu'nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan'ın 31, Arınç'ın 5, İçişleri Bakanı Ala'nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın 14 ve MİT Müsteşarı Fidan'ın ise 28 görüşmesinin dinlendiği ortaya çıktı.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...