Pandemide tıbbi atıklar yüzde 60 arttı

Pandemide tıbbi atıklar yüzde 60 arttı

GÜNDEM Haberleri

Pandemi süreciyle birlikte tıbbi atık miktarı artarken, bu atıkların imhası da çevre ve halk sağlığı için büyük önem arz ediyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ | ANKARA

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye’de tıbbi atıkların toplanarak sterilize edildiğine dikkat çekerek “Şu an 65 sterilizasyon tesisi bulunuyor. Ayrıca, İstanbul ve Ankara’da da iki tıbbi atık yakma tesisi var. Pandemi öncesi günlük 250 ton tıbbi atık üretilirken, pandemide bu oran yüzde 60 artarak günlük 400 ton seviyelerine ulaştı” dedi. Toplanan atıkların enerji kaynağı hâline getirilebileceğini anlatan Bozoğlu “Toplanan tıbbi atıklar pandemi öncesinde yıllık 90 bin ton iken, şu an 150 bin ton. Bu da çevreci metotlarla enerjiye çevrilebilirse yılda yaklaşık 40 bin haneye yetecek 110 milyon kilovatsaat enerji üretilebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...