Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunan şüpheliyle ilgili yeni gelişme!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunan şüpheliyle ilgili yeni gelişme!

GÜNDEM Haberleri

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Şüpheli hakkında "kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Eski Ardahan milletvekili ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçakla yaralayan şüpheli Serhat K. hakkında, "kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, Yılmaz'ın 7 Aralık 2022'de saldırıya uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine yönlendirildi.

İNTERNETTEN BİLGİ TOPLADI

İddianameye göre, olaydan iki gün önce İstanbul'dan Ankara'ya gelen Serhat K, suçta kullandığı bıçağı Ulus'tan aldı. Yılmaz'ın güncel fotoğraflarını inceleyen zanlı Yenilik Partisi Genel Merkezini bulabilmek için internetten bilgi topladı.

Ayrıca "kasten öldürmek" suçunun kanun maddelerini araştıran Serhat K, olay yerinden kaçma planı için de bazı semt ve yollara ilişkin evinde konakladığı arkadaşına danıştı.

Daha sonra partinin genel merkezinin bulunduğu sokağa gelen şüpheli, burada bir çay ocağından uzun süre binayı izledi. Daha sonra parti merkezine çıkan Serhat K, Yılmaz ile görüşmek istediğini söyledi ve bekleme salonuna alındı.

Şüpheli daha sonra WhatsApp durumunda, "ya devlet başa ya kuzgun leşe" mesajını paylaştı. Makam odasına alınan Serhat K, Öztürk Yılmaz ile görüştükten sonra ayrılacağını söyleyerek tokalaşmak için yanına yaklaştı.

Bu esnada boğazını sıkmaya başladığı Yılmaz'ın basen bölgesi ve bacaklarından 4 kez bıçakladı. Olay yerinden suç aletini Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ) girişindeki çöp kutusuna attı.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Şüpheli Serhat K, olaydan saatler sonra Bolu otobüs terminalinde gözaltına alındı.

Şühelinin iletişim araçlarına el konulurken; suçta yardım eden birine ilişkin delile ulaşılamadı. Terör bağlantısı tespit edilemedi.

İFADESİ KAN DONDURDU

Serhat K. ifadesinde devlet büyüklerine yönelik açıklamaları nedeniyle kızgınlık duyduğu Yılmaz'ı cezalandırmak için Ankara'ya geldiğini söyledi. Ancak öldürme kastıyla hareket etmediğini iddia eden Serhat K, eylem için kimseden talimat ve yardım almadığını söyledi.

"ÖLDÜRMEK AMACIYLA HAREKET ETTİ"

Serhat K'nin, öldürmek amacıyla hareket ettiği bildirilen iddianamede şu değerlendirmeye yer verildi:

"Şüphelinin, kamu görevlisi sayılan müştekiyi araştırdığı ve takip ettiği, siyasi söylem ve eylemleri sebebiyle kendisine öfke beslediği, bu nedenle onu cezalandırmak kastıyla hareket ettiği anlaşılmıştır. Şüphelinin, plan yaparak müştekiye ulaşmaya çalıştığı, kararlı ve net bir şekilde öldürmek amacıyla Ankara güzergahları ve taksi duraklarına ilişkin bilgi topladığı belirlenmiştir. Müştekinin yaralanmalarının mahiyeti, suçta kullanılan sustalı bıçağın öldürmedeki elverişli vasıta oluşu ile olayın özellikleri nazara alındığında şüphelinin öldürme kastı ile hareket ettiği açık olduğu gibi şüphelinin aksi yöndeki savunmalarının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilmiştir."

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Şüpheli Serhat K'nin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...