Özel'den gizli protokolü yayınlayan Özdağ'a: Beyefendi kendisini gündeme getirmek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Özel'den gizli protokolü yayınlayan Özdağ'a: Beyefendi kendisini gündeme getirmek istiyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü yayınlayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a tepki gösterdi. Özel, "Beyefendi kendisini gündeme getirmek istiyor. Ben bu tartışmanın tarafı olmam" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları gizli protokolü dün yayınladı. Özdağ ayrıca "Kürt seçmen ‘Biz Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olsun diye mi oy verdik’ diyor” ifadeleriyle seçim döneminde protokolden rahatsızlığını dile getiren Özgür Özel'e sert çıkmıştı.

Siyasetin gündemine oturan olay sonrası Özdağ'a tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, "Beyefendi bunu, kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor" ifadesini kullandı. 

Özel, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"GERİYE DÖNÜP SAPLANMANIN ANLAMI YOK"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan protokolü paylaşmasına ilişkin, bu protokolden haberdar olmadıklarını kamuoyuna açıkladığını vurgulayan Özel, "Bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor ama ben o tartışmanın tarafı olmam. CHP'lilere benim atanmışlarla değil, seçilmişlerle yöneteceğimi, bir daha gizli protokoller yapılmayacağını söylemiştim. Geriye dönüp de o konuya saplanmanın anlamı yok" diye konuştu.

"YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLMAYACAK"

Yerel seçimlerdeki ittifak konusuna da değinen Özel, şunları kaydetti:

"Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliğiyle o kelimeyi bayağı yıprattık, artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben 'işbirliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Seçim bölgelerine özel işbirlikleri yapılabilir. Bu işbirliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin işbirliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. Yerel seçimlerde işbirlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz. Ben Meral Hanımla, Sayın Genel Başkanımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil."

"EKREM BEY İSTANBUL'A, BEN DE CHP'NİN BAŞARISINA MÜHÜRLÜYÜM"

Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için ellerindeki belediyelerin tamamında anket çalışması başlattıklarını vurgulayarak, "Büyükşehirlerimizden başlayarak anketler yapılıyor. Haftaya pazartesi sahaya çıkacak anketörlerimiz. Partinin oyundan ileride olan, halkın gönlünde olan belediye başkanlarımızı tekrar aday yapacağız. Halkın beğenmediği başkanları değiştireceğiz. Türkiye'de bütün seçim bölgelerinde aday çıkartacağız ve sandığı örgütümüzün önünden kaçırmayacağız. Kazanmamız güç olan yer de olsa örgütümüz karar versin" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birbirlerini hiç kandırmadıklarını, hiç yalan söylemediklerini söyleyen Özel, "Birbirimizi hiç ihmal etmedik. Ben İstanbul'da kim işe alınacak, kim çıkarılacak hiç karışmadım. Ekrem Başkan da partinin yönetimiyle ilişkili olarak bana hiçbir şey söylemiş değil. Biz birbirimize kulak veririz, katkı sağlarız. Ekrem Başkan bir yanlış gördüğünde, 'Genel Başkanım, burada bir hata var.' dediğinde bu benim için çok kıymetlidir. Onun aklına, gözüne, vicdanına inanıyorum. Ben görürsem, ben de onu uyarırım. Onu savunmak bana, beni savunmak ona düşer. Ekrem Bey İstanbul'a mühürlü, ben de CHP'nin başarısına mühürlüyüm. Sonra birlikte CHP'yi iktidar yapmaya mühürlüyüz." diye konuştu.

"FİLİSTİN'DE YAŞANANLARI DÜNYANIN ÖNÜNE SERMEYE HAZIRIM"

Özel, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin, "Refah sınır kapısına bütün partilerin genel başkanlarını davet ettim. El ele, kol kola oradan yürümeye, Filistin'de yaşananları dünyanın önüne sermeye hazırım, razıyım. Bütün bir grup toplantısı boyunca Filistin'deki binlerce ölümü kınadık. Çocuk, kadın ölümlerinin içimizi nasıl dağladığını, bütün insan kayıplarının ne kadar önemli olduğunu söyledim. Ben bugün neyi imzaladım biliyor musunuz? Dünyadaki 130 siyasi parti liderine mektup yazdım, 'Ülkenizde Filistin'e sahip çıkın, içinde bulunduğunuz uluslararası örgütlerde savunun.' dedim" açıklamasını yaptı.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...