Özbekistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devlet nişanı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Özbekistan'daki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından ülkenin en büyük devlet nişanı olan "İmam Buhari Nişanı" takdim edildi. Kıymetli nişanın kendisine verilmesinden şeref duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşılıklı saygı anlayış ve ortak çıkarların somut bir tezahürüdür. Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bir sembolü olarak kabul ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant Kongre Merkezi’nde Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’ne katıldı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından Erdoğan'a ülkenin en büyük devlet nişanı olan "İmam Buhari Nişanı" takdim edildi. Takdimin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bir sembolü olarak kabul ediyorum"  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Fıkıh ilminin efendisi Buhari'nin her şeyi İmam Buhari adına özellikle bu kıymeti nişanın tarafıma tevcihinden gerçekten çok çok büyük bir şeref duyuyorum.

Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isim. Karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabule diyorum.

Özbekistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devlet nişanı!

Şimdi İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbni Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler, orada çalışmalar yapmışlardır.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in açıklamalarından satır başlıkları:

Özbekistan halkı, kardeş halklarımız arasında dostça ilişkilerini, karşılıklı menfaatli projeleri etkin şekilde kullanma şeklini yüksek şekilde takdir ediyor.

Hepimiz sizin bilge bir devlet adamı olarak hürmet ediyoruz.

Sizin bilge yönetiminiz döneminde, dost Türkiye'nin her alanda elde ettiği başarılar bizleri de sevindiriyor. Türkiye'nin geleceği parlak olacak. Çünkü her alandan yüce ve ulu önderi lideri var.

Özbekistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devlet nişanı!

MİRZİYOYEV İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı’nı tevdi etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sedat11 Kasım 2022 02:14

Af çiksin gelsin artik

Sonraki Haber Yükleniyor...