Oyuncu Huban Öztoprak'ın sağlık durumu

Oyuncu Huban Öztoprak'ın sağlık durumu

GÜNDEM Haberleri

Huban Öztoprak'ın acı çekmemesi ve ödeminin daha hızlı iyileşmesi için doktorlar tarafından uyutulduğunu bildirildi.

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatro Topluluğu, Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan oyuncu Huban Öztoprak'ın beyin ölümünün gerçekleştiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, oyuncunun acı çekmemesi ve ödeminin daha hızlı iyileşmesi için doktorlar tarafından uyutulduğunu bildirdi. Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatro Topluluğu adına oyuncu Vural Bingöl tarafından yapılan açıklamada, 28 Aralık 2013'teki trafik kazasına ilişkin basında ve sosyal medyada yanlış bilgilerin ve asılsız haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, olay günü havanın yağışlı olması nedeniyle, araçla yokuş yukarı çıkarken karşı yönden hızla gelen hafriyat kamyonunun virajda direksiyon hakimiyetini kaybederek servis aracına çarptığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Oyuncu Huban Öztoprak, tam ortada oturduğu için yarayı alın bölgesinden aldı ve kafatasının alın bölgesi kırıldı. Bu sebepten dolayı beyninin tüm çehresinde ödem oluştu ve bu ödem beyine baskı yaptığı için aynı zamanda kılcal damarlarda ufak kanamalar başladı. Gözünü kaybettiği söylentileri yayılmış ama bu doğru değildir. Şu an doktorumuz böyle bir olayın net olmadığını belirtmiştir. Sol bileğinde bir kırık vardır ve bu alçıya alınmıştır. Suratının sol tarafında tam bir doku kaybı yaşandığı söylenmiş ama bu da doğru değildir. Sadece burnunun hizasında ve sol gözünün altında az bir doku kaybı vardır." Öztoprak'ın komaya (bitkisel hayata) girdiği, hatta beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde söylentilerin tamamıyla yanlış ve yalan bilgi olduğu vurgulanan açıklamada, "Huban arkadaşımızı doktorumuz 'acı çekmesin ve ödemi daha çabuk geçsin' diye ilaçla uyutmuştur. Beyin uyutulma esnasında fonksiyonlarını yitirdiği için arkadaşımız solunum makinesine bağlı durumdadır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Öztoprak'ın gözünde herhangi bir refleks durumu veya ödemde bir azalma olduğu anda, solunumunu kendisi sağlar sağlamaz hemen ameliyata alınacağı ve tedavi sürecinin başlayacağı belirtilen açıklamada, kıpırdatılmasının hastaya zarar verebileceği kaygısıyla oyuncunun İstanbul'a nakledilemediği kaydedildi.
nbsp;Oyuncunun kalbinin, böbreklerinin ve diğer iç organlarının çalıştığı aktarılan açıklamada, "Bu bizce olumlu bir durumdur ve Allah'ın izniyle en kısa zamanda iyileşip aramıza dönecektir" denildi.


ARKADAŞLARI NE DEMİŞTİ
Kazada hafif yaralanan Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu'nun işletme sahibi oyuncusu Vural Bingöl de, Huban Öztoprak'ın ağır yaralanmasına sebep olan kazayı anlattı. Bingöl, "Sabah organizatörümüzün kiraladığı araçla Datça'ya gitmek için yola çıktık. Ben bir anda kamyonun üzerimize doğru geldiğini gördüm. Huban, her zaman olduğu gibi 3. sıradaki koltuğa oturdu. Cam kenarına oturmayı çok seviyordu. Onu kanlar içinde görünce çok korktuk. Dualarımız onunla günlerdir hastaneden bir dakika bile ayrılmadık. Sanat camiası ve onu tanıyanların dualarının onu hayatta tutacağına inancımız sonsuz. Olumsuz bir düşünceyi ekip arkadaşları olarak düşünmüyoruz" diye konuştu. Bingöl, Huban Öztoprak'ın çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Bir an önce onu dizi setinde yerinde görmek istiyoruz" dedi. nbsp;


HUBAN ÖZTOPRAK KİMDİR?
İlköğretimini Ataköy Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda, liseyiyse Ataköy Cumhuriyet Lisesi'nde okudu. Lisede tiyatro ile ve eğitim almak için M.S.M.'ye kayıt oldu. 2008'de oradan mezun oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde hocası olan Uğur Uludağ'ın ekibi olan Espri Standartları Enstitüsü Kurumu isimli tiyatro ekibinin seçmelerine girerek, onlarla olmaya hak kazandı. "Ne Münasebet?" isminde, kendilerinin yazdığı ve oynadığı kabareleri ile ödül aldılar. Öztoprak'ın "Elde Var Hayat", "Sınav", "Son Ağa", "Vision", "Hava Limanı İyi Uçuşlar", "Taksi" ve "Hayat Bilgisi" dizileri ile "Büyük Günah", "The İmam", "Adab-ı Muaşeret" ve "Memleket Hikayeleri-3 Kız 1 Ana" adlı sinema filmlerinde rol aldığı öğrenildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...