Oy kullanacak Türk seçmene kırmızı halı

/ Kaynak: DHA
Oy kullanacak Türk seçmene kırmızı halı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Almanya'da Türkiye'deki genel seçimler için oy kullanacak olan Türkler, oy vermeye 8 Mayıs'ta başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği 8-31 Mayıs tarihleri arasında oy kullanacak olan vatandaşlar için salonlarda son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Almanya'da oy kullanılacak 13 adresten biri olan Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda ki seçim çalışmaları da son hızıyla devam ediyor.

SEÇİM SANDIKLARI ANADOLU SALONUNDA

Seçim hazırlıklarını DHA'ya anlatan Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür oy kullanma işleminin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 3 Mayıs'ta resmi açılışı yapılan yeni hizmet binasında bulunan Anadolu adlı salonda gerçekleştirileceğini söyledi. Salonda vatandaşların oy kullanabilmeleri için çok sayıda kabin kurulurken, seçmenlerin kabin ile oy sandığı arasında yürüyeceği alanlara ise kırmızı halı döşendi.

Başkonsolos Temür, "Vatandaşlarımızın sorunsuz oy kullanabilmeleri için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor, oy kullanma tarihi olan 8 Mayıs'a her şey hazır olacak. Oy kullanacak olan vatandaşlarımız, randevu zorunluğu olmaksızın istedikleri gün ve saatte gelerek oylarını rahat bir şekilde kullanabilecekler. Biz vatandaşlarımızın oy haklarını etkin bir şekilde kullanmaları için çağrıda bulunuyoruz" dedi. Yüksek Secim Kurulu(YSK), Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan bir takım teknik sorunları göz önüne alarak, yeni düzenlemelere gittiğini belirten Temür, "Biz de yeni düzenlemeler çerçevesinde, seçimleri gerçekleştireceğiz. 24 gün boyunca, sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arası vatandaşlarımız, hafta sonu da dahil olmak üzere diledikleri bir saatte gelip, rahatlıkla oyunu kullanabilecek. Vatandaşlarımızın huzur içinde oy kullanabilmeleri için çalışıyoruz, umarım memnun bir şekilde oylarını kullanırlar" dedi.

Bölgesinde 280 bin Türk vatandaşına konsolosluk hizmeti veren Düsseldorf Başkonsolosluk binasında kurulacak sandıklarda, Düsseldorf şehrinin yanı sıra Mönchengladbach, Duisburg, Krefeld, Mettmann ve Oberhausen gibi kentlerden gelecek Türkler oy kullanacak.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...