Otogar Olimpiyatköy metro hattı bugün hizmete giriyor

/ Kaynak: AA
Otogar Olimpiyatköy metro hattı bugün hizmete giriyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metro hattı, bugün yolcu taşımaya başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen nbsp;Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköymetro hattı, bugün yolcu taşımaya nbsp;başlayacak. nbsp;Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'un trafik nbsp;sorununu çözmek ve toplu taşımada hızlı, konforlu hizmet vermek için Avrupa nbsp;Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı'nın bugün saat 15.00'te yolcu nbsp;taşımaya başlayacağı belirtildi. nbsp;Esenler Otogar-Başakşehir arasını yaklaşık 23 dakikada kat edecek 21.7 nbsp;kilometrelik metro hattında saatte yaklaşık 111 bin yolcu taşınabileceği nbsp;aktarıldı. nbsp;Hat üzerinde, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, nbsp;İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni nbsp;Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes ve Esenler Otogar olmak üzere, her nbsp;biri farklı renkte tasarlanan 16 istasyon bulunduğu kaydedildi.Yeni hatla birlikte Başakşehir-Atatürk Havalimanı arasının da 36 dakikaya ineceği bildirildi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...