Otobüs yakanlar tek tek yakalandı

Otobüs yakanlar tek tek yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Polis, yolcu otobüslerini yakan PKK'lı gençleri gözaltına aldı. Belediye de kundakçılara zararı ödetecek.

İstanbul'da belediye otobüsü ve özel araçlara molotofkokteyli atanlar ve bankaları kundaklayanlar MOBESE görüntülerinden tespit edilip, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. nbsp;İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, molotofkokteyli ile otobüs yakan, havai fişek ve ses bombalarıyla polise saldıran kişilere yönelik çalışma başlattı. MOBESE görüntülerini inceleyen polis, önce yasadışı gösterilere katılıp kamu mallarına zarar verenleri tek tek tespit etti. Operasyonun sonraki ayağında Beyoğlu, Şişli, Esenler, Okmeydanı, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Şişli'de yapılan eş zamanlı baskınlar yapıldı. Şişli Mahmut Şevketpaşa Mahallesi'ndeki baskında, evin kapısını koçbaşı ile kırarak içeri giren polisin 'yere yatın' şeklinde seslenmesi, çevre apartmanlardaki vatandaşları da balkonlara çıkardı. Özel Harekat ekiplerinden de destek verdiği operasyonlarda Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi 17 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 5 Ağustos'ta Kulaksız-Taksim seferini yapan İETT otobüsüne Okmeydanı'nda hareket halindeyken molotofkokteyli atanlar da bulunuyor. Otobüsteki yolcular, şoförün uyarısıyla araçtan çıkarak hayatlarını son anda kurtarmıştı. Şüphelilerin, İstanbul'da son 3 ayda molotofkokteyli atarak 11 otobüs, ve 3 özel aracı yakma, 25 banka, market ve iş yeri kundaklama eylemlerine karıştıkları belirlendi. Yakalanan şüpheliler sorguya alınırken, emniyet birimlerinin operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

BELEDİYEDEN DAVA

Cayır cayır yaktılar çatır çatır ödeyecekler
Yasa dışı eylemlerde İETT otobüslerine zarar verenler ceza davalarının ardından icra takibine maruz kalıyor


İETT, Gezi Parkı olaylarında tahrip edilen otobüs ve duraklar için maddi tazminat davası açacak. Eylemcilerin kullanılamaz hale getirdiği araçlar arasında İstanbul halkının hizmetine bu yıl sunulan 19 modern otobüs de yer alıyordu. İETT, son 10 yılda 338 kişi hakkında 200'ün üzerinde ceza davası açtı. 42 kişi hapis cezası alırken, 173 dosyanın soruşturması sürüyor. Zarar nedeniyle icra takibi başlatılan dosya sayısı ise 36. Sonuçlanan ceza davalarına dayalı olarak kamu zararının hükmen tahsili için gerekli yasal yollara başvuruluyor. Zararın ödenmemesi halinde kamu alacağı, T.C. kimlik numaraları üzerinden konulan haciz yoluyla tahsil ediliyor. Halen bu şekilde 15 icra takibi devam ediyor. Bu olaylara karışan faillerin yaşının küçük olması halinde, kamu zararı suça sevk edilen çocuğun anne ve babasından icra yoluyla alınıyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...