Osmaniye'liler Mursi'ye destek verdi

/ Kaynak: CHA
Osmaniye'liler Mursi'ye destek verdi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi tarafından organize edilen iftar programında, Mısır'daki askeri darbe protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği OsmaniyeŞubesi tarafından organize edilen iftar programında, Mısır'daki askeri darbe protesto edildi, Mursi'ye destek verildi. nbsp;Vatandaşlar, Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi'nin çağrısı üzerine iftar yapmak üzere evlerinde yaptıkları yemekler ile Rahime Hatun Meydanı'na geldiler. Birlikte iftar yapan vatandaşlar daha sonra Mısır'daki askeri darbeyi kınayarak Mursi'ye destek sloganları attı. nbsp;Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şube Başkanı Yusuf Yalçın, Mısır'daki askeri darbenin ve sonrasında Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamın insanlık suçu olduğunu, bu olayları protesto etmek için toplanıldığını söyledi. nbsp;Mısır'daki darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıktığını ifade eden Yalçın, "General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızla bu olayları kınıyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de, Sudan'da ya da Somali'de yaşanan sıkıntılar Batı'nın bilgisi dışında değildir. Bizzat İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Batı'dır." diye konuştu. nbsp;Kentteki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından teravih namazını meydanda kılındı. Mısır'daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua da edildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...