Osmaniye'deki yangında 132 hektar orman kül oldu

/ Kaynak: AA
Osmaniye'deki yangında 132 hektar orman kül oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kadirli ve Sumbas ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, 132 hektar alanın zarar gördügü bildirildi.

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, 132 hektar alanın zarar gördügü bildirildi. nbsp;Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Akdam köyü Akyar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. nbsp;Yosunkaya, yangında yaklaşık 120 hektar alanın zarar gördüğünü belirterek, Akdam köyüne bağlı Akyar, Işıklı ve Evciler Mahalleleri ile Gaffarlı Köyü'nün Cemileller Mahallesi'ndeki bazı evlerin tedbir amacıyla boşaltıldığını ifade etti. nbsp;Yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirten Yosunkaya, boşaltılan evlerde kalan 10 ailenin Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge İlköğretim okulunda misafir edildiğini, diğer ailelerin ise yakınlarının yanında kaldığını kaydetti. nbsp;Yosunkaya, yangında 1 arazözün kullanılamaz hale geldiğini bildirerek, "2 vatandaşımız dumandan etkilendiği için Kadirli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dumandan etkilenen yaklaşık 20 vatandaşımız ise bölgeye tedbir amacıyla sevk edilen sağlık ekiplerimiz tarafından ayakta tedavi edildi" dedi. nbsp;Yosunkaya, 2 helikopter, arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi tarafından soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl ise Topraktepe Köyü Üstüneller Mahallesi'ne yakın ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Yangında yaklaşık 12 hektar alanın yangından zarar gördüğünü anlatan Kızıl, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...