Osmaniye'de yıkılan binalara ilişkin tutuklu sayısı 6'ya yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmaniye'de yıkılan binalara ilişkin tutuklu sayısı 6'ya yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Depremlerden etkilenen Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 1 zanlı daha tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'taki iki büyük depremde 11 il birden etkilenmiş ve büyük yıkımlar yaşanmıştı. Depremde 38 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken 100 binden fazlası ise yaralanmıştı. Deprem sonrası birçok binanın depreme uygun olmadığı öğrenilmişti. Söz konusu binaların mütahhitleri ve yetkilileri için harekete geçilmiş ve yerleri tespit edilerek yakalanmışlardı.

Depremden en çok etkilenen illerden biri de Osmaniye'ydi. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca kentte depremlerde yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ve sitelerde tespit edilen yapım kusurlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltındaki 2 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLU SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 1'i tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi. Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 5'i tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...