Osmaniye'de jandarmanın dedektör köpeğinin yardımıyla 6 cenazeye ulaşıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmaniye'de jandarmanın dedektör köpeğinin yardımıyla 6 cenazeye ulaşıldı

GÜNDEM Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan iki büyük depremin etkilediği illerden biri olan Osmaniye'de depremlerin ardından çalışmalar başlatıldı ve arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Bu çalışmalar esnasında jandarmanın dedektör köpeğinin tepki verdiği yerlerden 6 cenaze çıkarıldı.

Kahramnmaraş merkezli deprem adeta yıktı geçti. Türkiye'de 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen bu deprem birçok ilimizi beraberinde etkiledi. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu depremde on binlerce vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Deprem bölgelerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ve arama kurtarma çalışmaları kapsamında ekipler enkaz altında canla başla seferber olmuş durumda.

Samsun İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, depremlerin ardından afet bölgesine giderek arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Jandarma ekipleri, çalışmalarında Samsun Jandarma Komutanlığının kadavra köpeğini de kullandı. Kadavra köpeği, depremlerden etkilenen illerden Osmaniye'de ekiplerin 6 cenazeye ulaşmasını sağladı.(AA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...