Osmaniye'de 200 bina için acil yıkım kararı çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmaniye'de 200 bina için acil yıkım kararı çıktı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden ağır yara alan Osmaniye'de hasar tespit çalışmaları yapıldı. Ekipler, 18.983 binayı tek tek inceledi. Yapılardan 200'ünün ağır hasar gördüğü belirlendi. Bu binaların iş makinalarıyla yıkımı başladı.

Kahramanmaraş' merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen şehirlerden biri de Osmaniye idi. Şehirde 306 bina yerle bir oldu. Arama kurtarma ekipleri, günlerce enkaz altında hayat kurtarmak için çaba harcadı. Osmaniye'de 976kişi öldü, 2.590 kişi yaralandı.

Osmaniye'de 200 bina için acil yıkım kararı çıktı

YAKLAŞIK 19 BİN BİNA TARANDI

Kentte yapılan hasar tespit çalışmalarında 18.983 bina kontrol edildi. Bu yapılardan 11.316’sında hasar tespit edilmedi. 4.843 binanın az hasarlı olduğu belirlendi. Ağır hasarlı olan 200 bina için ise acil yıkım kararı verildi. Bu yapılar iş makinaları ile kontrollü şekilde yıkılmaya başladı.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...