Operasyona tepkiler, 'Halkbank'a uluslararası oyun' iması

Operasyona tepkiler, 'Halkbank'a uluslararası oyun' iması

GÜNDEM Haberleri

İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda bazı bakan çocuklarının da gözaltına alınması Meclis'te şok etkisi yaptı.

Kulislerden gelen ilk yorumlar "Hedef Cumhurbaşkanlığı seçimleri" şeklinde oldu. Kulislerde operasyondan, ilgili bakanların, hatta Başbakan'ın bile haberinin olmadığı konuşuluyor. Baskınlarla ilgili en çarpıcı tepki AK Partili Mücahit Fındıklı'dan geldi. Fındıklı, "Operasyona Halkbank'ın dahil edilmesi, işin uluslararası boyutunu da gösteriyor. Kuzey Irak petrolünden yıllık 36 milyar dolar gelir, Halkbank'a aktarılacaktı" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de "Gerçeğin ortaya çıkarılması hususunda her şeyin eksiksiz yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. nbsp;
CHP ise Genel Merkez'de "kriz masası" kurdu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "Operasyonu yakından takip ediyoruz. Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez" yorumunu yaptı.
MHP lideri Devlet Bahçeli ise "Soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir. Meseleyi çekişmeye bağlamak akıl dışıdır" dedi.
TBMM Bürosu ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...