Operasyon İran ve CHP'yi üzdü!

Operasyon İran ve CHP'yi üzdü!

GÜNDEM Haberleri

"Türk ordusu Suriye topraklarını ihlal etti" diye yazan İran Haber Ajansı, haberini CHP'li Gürsel Tekin'e dayandırdı.

Türkiye'nin "Şah Fırat Operasyonu" dünya basınında geniş yer buldu. Aralarında AFP, Reuters, AP gibi dünyanın önde gelen ajansları, ABD, İngiltere, Fransa,?Almanya gibi ülkelerin medya siteleri Türkiye'nin başarılı bir operasyona imza attığını duyurdu. Ancak İran'dan ilginç bir tepki geldi. İran resmi haber ajansı IRNA, "Türk ordusu, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatılması gibi asılsız bir sebeple, Suriye topraklarını ihlal etti" ifadesini kullandı. IRNA?ayrıca CHP Genel Sekreter Gürsel Tekin'in operasyona ilişkin yaptığı açıklamalara yer verdi. Haberde Tekin'in "Şah değil mat operasyonu olmuştur. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir'' sözlerine yer verildi. Ancak IRNA, haberi verirken Suriye'deki Şii türbeleri korumak için bu ülkeye gittikten sonra öldürülen kendi general ve askerlerini unuttu. Geçtiğimiz sene mayıs ayında General Abdullah İskenderi, ekim ayında Tuğgeneral Cebbar Dirisavi ve ocak ayında General Muhammed Allah Daadi Suriye topraklarında öldürülmüştü. nbsp;
Press TV de, operasyonu "Türkiye Suriye topraklarına askeri müdahalede bulundu" başlığıyla verdiği haberinde, "Türkiye ordusu Süleyman Şah Türbesi'ni koruma bahanesi ile Suriye topraklarını ihlal etti" diye izleyicilerine duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...