Online ticaret köpek meselesini daha da tetikliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Online ticaret köpek meselesini daha da tetikliyor

Gündem Haberleri

Hayvan barınaklarındaki cins köpek sayısı oldukça arttı. Bu durum sonrası sokak köpeklerine yer kalmamaya başladı. Veteriner Ayça Sarıgazi “Hayvan satışı yasaklanmalı” dedi.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Evcil hayvan ticareti Türkiye’de hızla büyüyor. Petshop’larda satışı yasaklanan kedi ve köpekler bu defa internetten pazarlanıyor. Hayvan ticaretinin döndüğü bir internet sitesinde sadece 28 bin köpek ilanı bulunuyor. Her cins köpeğin satıldığı internet sitelerinde kayda değer bir ticaret dönüyor.

FİYATLAR 100 BİN LİRAYI GEÇİYOR

Pomeranian, Samoyed, Toy Poodle gibi üstün ırk kabul edilen köpeklerin fiyatları 100 bin lirayı geçiyor. Orta ırk kabul edilen Bulldog, Rottweiler veya Alman Kurdu cinsi köpeklerin fiyatı ise 20 bin lirayı buluyor. Aynı şekilde Sivas Kangal cinsi köpekler de 15-25 bin lira bandında satışa konuluyor.

İstanbul Beylikdüzü’nde veterinerlik yapan Ayça Sarıgazi, köpek satışının tamamen durdurulması gerektiğini belirterek “Sokaklardaki köpeklerin bir kısmı satın alınıp dışarı bırakılanlardan oluşuyor. Bugün belediyelerin barınaklarında hep cins köpekler var, peki neden? Çünkü alınıp buralara bırakılıyor. Bu sefer sokak köpeklerine barınaklarda yer kalmıyor. Bu ticaretin tamamen durdurulması lazım. Sadece sahiplendirme yapılarak sokaklardaki hayvanlar kurtulabilir” dedi.

EKONOMİK ŞARTLAR ZORLUYOR

Öte yandan son dönemde köpek ve kedi bakım ücretlerine gelen zamlar da sokağa bırakılmalarına sebep oluyor. Yalnızca bir ev köpeğinin aylık masrafı (mama, aşı, veteriner masrafı vs..) 3 bin lirayı geçiyor. Bu da birçok aileyi zorluyor. Zamanında satın alınan hayvanlar ekonomik şartlar nedeniyle sokaklara terk ediliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...