'Ölüme terk edilen 4 bin 592 kişiyi kurtardık'

'Ölüme terk edilen 4 bin 592 kişiyi kurtardık'

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığının 38. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tuğamiral Ahmet Kendir ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Soylu, teşkilatın mesaisinin ve kapasitesinin yaklaşık yüzde 70’inin göç meselesiyle ilgili olduğunu kaydetti. Koy sayısı fazla olan Ege Denizi’nde, göçmen ve diğer kaçakçılık türlerinin etkin takibinde hava araçlarından ciddi şekilde istifade ettiklerini ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu “SGRS adını verdiğimiz Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi ile denizlerimizin her santimetrekaresini gözleyebilme kabiliyeti kazanıyoruz. Hâlen 13 istasyon kuruldu, diğerlerinin çalışmaları devam etmektedir. Geçen yıl Sahil Güvenlik Komutanlığımızca yakalanan düzensiz göçmen sayısı 60 bin 97 kişidir. Komutanlığımız uzattığı umut ve güven eliyle sadece 2019 yılında ölüme terk edilen 4 bin 592 kişiyi denizden çekip almıştır. Sadece bu rakamlar bile nasıl bir sorumluluk altında olduğumuzun bir göstergesidir” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...